Test krem z zaščitnim faktorjem

Ob vsej izbiri krem z zaščitnim faktorjem se zdi, da je izbrati ustrezno zase praktično nemogoča naloga. Z namenom, da bi vam poenostavila pot do izbire ustrezne za vašo kožo, sem se lotila strukturiranega ocenjevanja zaščitnih krem!

Ob vsej izbiri krem z zaščitnim faktorjem se zdi, da je izbrati ustrezno zase praktično nemogoča naloga. Ker na dnevni ravni z vaše strani prejemam vprašanja katero zaščitno kremo priporočam glede na vaše specifike kože, sem se odločila, da se v letu 2023 ocenjevanja teh izdelkov lotim bolj strukturirano.

Bolj ali manj na pamet svetovati katera zaščitna krema bi bila na prvi pogled primerna za vašo kožo je nemogoča naloga, ker je dejstvo, da ima vsak svoje specifične želje in pričakovanja kako se mora zaščitna krema nanašati, kako se mora obnašati na koži in kakšen finish mora imeti.

Namen strukturiranih ocen je dostaviti čim več informacij o posamezni zaščitni kremi, na podlagi katerih boste lahko sprejeli informirano odločitev in izbrali ustrezen zaščitni izdelek zase. Če želimo tovrstne izdelke z namenom zaščite kože tako z zdravstvenega, kot tudi iz estetskega vidika, uporabljati vsakodnevno, moramo najti takšnega, ki nam bo resnično ustrezal in žal je včasih to trial-error. Toliko, kot je uporabnikov, toliko je različnih želja in pričakovanj, zato je jasno, da kar ustreza nekomu, ni nujno, da bo tudi drugemu.

Za začetek svetujem branje objave Kako izbrati kremo z zaščitnim faktorjem?, ki vsebuje vse osnovne, a pomembne informacije o kategorizacijah zaščite, UV filtrih, medijih, finishih in vplivih pridruženih problematik na izbiro zaščitne kreme.

Ocene zaščitnih krem sem najprej začela deliti na Instagramu, a so žal highlighti zelo nehvaležni za pregled tovrstnih vsebin, sploh, ko iščete specifično oceno. Zato sem se odločila, da ocene postopno preselim tudi na blog.

Ocene so zgolj moje izkušnje z zaščitno kremo na moji sicer normalni do suhi koži, ki je ekstremno nagnjena k mašenju por in aknam. Moja koža je neobčutljiva, prav tako me po skoraj nobeni zaščitni kremi ne pečejo oči (oboje je izredno individualno in žal ne morete napovedati preden zaščitno kremo preizkusite).

Zaščitna krema mi je všeč, ko:

  • Omogoča enostaven in hiter nanos,
  • Na koži pusti lahkoten, neobtežujoč občutek (me ne moti, če pusti film, le, da ta ne duši kože),
  • Ima satin finish (zame idealen),
  • Je dobro kompatibilna z ličili in se ne svaljka v kombinaciji z nego spodaj.

Zaščitna krema mi ni všeč, ko:

  • Je izrazito težkega in zadušljivega občutka,
  • Je izrazito matirajočega ali izrazito sijočega finisha.
  • Se svaljka v kombinaciji z vso nego.

Ocene zaščitnih krem

Acnemy ZitControl SPF50+

50 ml  | 18,95 €

UV filtri: etilheksil metoksicinamat, Uvinul A Plus, etilheksil salicilat, Uvinul T 150, metilen bis-benzotriazolil tetrametilbutilfenol.
Negovalne sestavine: namenjene protibakterijskemu, protivnetnemu delovanju in krepitvi bariere - salicilna kislina, cink, rastlinske zarodne celice, niacinamid, ceramidi, holesterol.
Tekstura: ob iztisu iz tube deluje kot težka in nemazljiva krema, a se ob nanosu izkaže za izredno lahkotno, predvsem pa vlažilno zaščitno kremo. Hitro se vpija v kožo.
Draženje: meni ne draži kože ali oči, vsekakor pa ima zaradi nekaterih starejših UV filtrov potencial, da tistim z občutljivimi očmi povzroči draženje.
Občutek: na koži je lahkotna, predvsem pa nemastna in ena izmed bolj 'nečutnih' v moji zbirki. Ko se popolnoma vpije na površini kože ni čutiti filma, dobro ji uspeva tudi regulacija mastenja kože. Kljub dodanim aktivnim sestavinam je še zmeraj vlažilna.
Finish: v začetku je precej sijoč, nato se prevesi nekje med satin in mat, a dobro regulira izločanje sebuma tekom dne.
Primernost: všeč bo celotnemu rangu med normalno in mastno kožo, predvsem tistim, nagnjenim k aknam, ki so jim zaščitne kreme v osnovi pretežke in lahko dodatno povzročajo nastanek aken. Aktivne sestavine v tej zaščitni kremi še dodatno delujejo proti aknam.
Ocena zaščitne kreme:
5/5

Ne obteži kože in na površini ni čutna (ni mastna),

Dobro regulira izločanje sebuma, kljub temu, da ne matira,

Protivnetne in protibakterijske učinkovine za aknasto kožo.

Ob iztisu s tube se zdi, da je izredno gosta in težka, dokler se ne začne razmazovati,

Težko se iztiska iz tube.

Acnemy ZitControl je na voljo v spletni trgovini Superskin.si, kjer je mogoče koristiti kodo za popust TAJKA10 (affiliate).

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+

50 ml  | 16,54 €

UV filtri: Uvinul A Plus, Uvinul T 150, bisoktrizol, iscotrizinol.
Negovalne sestavine: namenjene vlaženju in pomirjanju kože - ekstrakt riža, niacinamid
Tekstura: lahkotna kremasta, ki se odlično nanaša, a na mji koži potrebuje celo večnost za ustrezno vpijanje.
Draženje: ne draži kože in oči (vsebuje izključno novejše UV filtre, pri katerih je manjša verjetnost draženja).
Občutek: na koži ne pušča mastnega zaostanka, ampak 'wet skin look'. Je zelo lahkotna, a na moji koži se nikakor ne vpije, kot bi se morala, posledično pa rahlo pleše, kar negativno vpliva na ličila.
Finish: je sijoč, kot posledica navlaženosti kože.
Primernost: v osnovi bo najbolj všeč suhi in normalni koži, ki sta nagnjeni k dehidraciji, saj ju bo navlažila in omogočila, da bo koža bolj sijoča. Pohvalita jo sicer tudi mešana in mastna koža, ker v osnovi zaradi lahkotne teksture pride v poštev za vse.
Ocena zaščitne kreme:
4/5

Zelo lahkotna, predvsem pa nemastna zaščitna krema,

Odlično navlaži kožo, ji daje sijaj in sočnost,

Je zelo pomirjujoča.

Na moji koži se ne vpije v celoti, kar je neugodno predvsem za nadaljnji nanos ličil (meni jih vedno ‘skejka’).

Najugodneje boste Beauty Of Joseon ujeli na Stylevana, kjer je ves čas tudi v kakšnih akcijah, dodatno pa lahko koristite tudi kodo INF10TAJKA (affiliate). Na voljo je tudi v slovenskih spletnih trgovinah, kot sta Dragocena.si ter Notino.si.

Collistar Active Protection Milk Spray SPF50+

200 ml  | 38,50 €

UV filtri: Uvinul A Plus, etilheksil salicilat, Tinosorb S, iscotrizinol, ensulizol, avobenzon, bisdisulizole disodium.
Negovalne sestavine: ekstrakt kaktusa opuncije (pricky pear), ekstrakt hmelja.
Tekstura: izredno tekoča, mlečna, fluidna, odlična mazljivost in izredno hitro vpijanje v kožo.
Draženje: ne draži kože in oči (vsebuje izključno novejše UV filtre, pri katerih je manjša verjetnost draženja).
Občutek: na koži je ob dotiku čutiti le minimalen ''dry touch'' film. Ni mastna in kože ne obteži, v primerjavi s Sun Cream SPF50+ (obrazno verzijo) pa je bistveno lahkotnejša.
Finish: v začetku precej sijoč, po nekaj minutah satenast, brez beline.
Primernost: ne glede na to, da gre za 'telesno' zaščitno kremo, je primerna tudi za uporabo na obrazu. Primerna bo za vse tipe kože (z izjemo izredno mastne kože), tudi za tiste s pridruženimi stanji občutljivosti kože ali oči.
Ocena zaščitne kreme:
4.5/5

Lahkotna, dobro mazljiva in hitro vpijajoča tekstura,

Uporabna za zaščito obraza in telesa,

Preračunano na standardno količino SPF za obraz je pri tej cena za 50ml 9,63€,

Primerna tudi za zelo občutljivo in reaktivno kožo.

Rahlo čuten film na površini kože.

Nakup Collistar zaščitnih izdelkov je mogoč v fizičnih drogerijah (Müller), pa tudi v spletnih trgovinah (Notino).

Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SP50+

50 ml  |  25,68 €

UV filtri: Uvinul T 150, Mexoryl SX, polisilikon-15, Uvinul A Plus, Tinosorb S
Negovalne sestavine: 10 vrst hialuronske kisline, pantenol
Tekstura: losjonasto-mlečna, lahkotna, ki bi jo svetovala kot vsakodnevno urbano zaščito za tiste, ki so vam vse zaščitne kreme na obrazu pretežke ali premastne. Po vlažilnosti spominja na Beauty of Joseon, a se za razliko od njega meni ta popolnoma vpije.
Draženje: ne draži kože in oči
Občutek: odlična mazljivost in izredno hitro vpijanje v kožo. Po nanosu je na koži ob dotiku čutiti le minimalen satenast film. Ni mastna in kože ne obteži. Kožo odlično navlaži in daje bolj sočen videz.
Finish: satenast, brez beline
Primernost: vsi tipi kože
Ocena zaščitne kreme:
4.5/5

Zelo lahkotna in hitro vpijajoča tekstura,

Odlično vlaži, a pri tem vseeno ne obsedi na koži.

Tudi za normalno do suho kožo bo nosljiva popolnoma samostojno,

Kljub doprinosu k sočnosti kože se ne svaljka ali ‘skejka’ ličil.

Precej izrazita cvetlična dišava,

Nanjo ne bi računala v ekstremnejših izpostavitvah soncu.

Nakup Dr. Ceuracle je mogoč na Stylevana, kjer jo lahko praktično ves čas ujamete v kakšnih akcijah. Koristite lahko tudi kodo INF10TAJKA (affiliate), za dodaten 10 % popust.

Eucerin Actinic Control SPF100

80 ml  |  28,26 €

UV filtri: avobenzon, etilheksil salicilat, Tinosorb S, Uvinul A Plus, Uvinul T 150, homosalat, ensulizol, titanov dioksid (nano).
Negovalne sestavine: ni namenjen negovanju, pač pa zaščiti kože pred ekstremnimi razmerami - dodan je ekstrakt irskega mahu.
Tekstura: gostejši fluid, ki pa se ob nanosu izkaže, da ima bogatejšo teksturo. Zaradi večje količine UV filtrov, ki je potrebna za doseganje SPF100 se presenetljivo dobro vpija in je manj masten kot ostali izdelki v tem segmentu zaščite.
Draženje: meni osebno ne draži kože in oči, a uporabniki poročajo predvsem o draženju oči (višje koncentracije UV filtrov).
Občutek: potrebuje nekaj časa, da se vpije, a ko se, je na koži minimalno masten. Ni pretirano vlažilen, a tudi ne izsušuje.
Finish: sijoč do satenast, brez beline, kljub dodanemu titanovemu dioksidu.
Primernost: za zelo občutljive na UV sevanje, prebolevnike kožnega raka in za zaščito ob ekstremnih UV obrementivah. Morda ne deluje kot ''vsakodnevna'' zaščitna krema, a je brez problema lahko, predvsem suhi, normalni in mešani koži, mastno kožo pa bo ''reševala'' v esktremnih razmerah.
Ocena zaščitne kreme:
4.5/5

Izmed vseh preizkušenih zaščitnih krem s takšnim faktorjem je najbolj nosljiva in kozmetično elegantna,

Izredno zanesljiva zaščita za izredne razmere,

Kljub v začetku na videz bogatejši teksturi se korektno vpije in ne obsedi na površini,

Kompatibilna je z ličili.

Glede kozmetične elegantnosti se ne more primerjati z nižjimi zaščitnimi faktorji, a je to tudi nehvaležno, ker je namembnost tega izdelka drugačna.

Nakup Eucerin zaščitnih izdelkov je mogoč v fizičnih in spletnih lekarnah.

Eucerin Hyaluron Filler dnevna krema ZF30

50 ml  |  37,56 €

UV filtri: avobenzon, etilheksil salicilat, Tinosorb S, Uvinul T150, ensulizol
Negovalne sestavine: namenjene antioksidativni zaščiti in vlaženju - hialuronska kislina dveh molekulskih mas, enoksolon in glicin saponin
Tekstura: negovalni losjon lahkotne in vlažilne teksture, ki kljub nanosu v pravilni količini na koži ne deluje obtežujoče ali mastno in se odlično vpija
Draženje: meni ne draži kože in oči
Občutek: na začetku deluje, kot da bo pustila precej beline, a se zelo hitro in enostavno vpije v kožo, belina pa pri tem izgine. Občutek na koži je lahkoten, odlično navlaži kožo, jo naredi bolj sočno in sijočo.
Finish: je satin, koža deluje navlaženo in sočno
Primernost: najbolj bo všeč suhi do normalni koži, z nekaj manj nege spodaj pa tudi mešani. Za mastno kožo je lahko prebogata.
Ocena zaščitne kreme:
4/5

Elegantna kljub nanosu v pravilno količini,

Dobra podlaga za ličila, ker koži doda nekaj sočnosti in sijaja,

2 v 1 (lahko nadomesti vlažilno kremo in SPF).

Vsebnik v obliki lončka je precej neroden za odmerjanje ustrezne količine SPF, a omogoča refill, ki po več nakupih tudi zmanjša vpliv na okolje.

Nakup Eucerin zaščitnih izdelkov je mogoč v fizičnih in spletnih lekarnah.

Eucerin Oil Control Dry Touch SPF50+

50 ml  |  20,36 €

UV filtri: avobenzon, bemotrizinol, Uvinul T150, ensulizol, Uvinul A Plus.
Negovalne sestavine: namenjene antioksidativni zaščiti in uravnavanju izločanja sebuma - licochalcon A, gliciretinska kislina.
Tekstura: gel krema lahkotne in vlažilne teksture, ki ni pretekoča. Nanos je enostaven, saj se zelo lepo razmazuje in sproti vpija v kožo.
Draženje: meni ne draži kože in oči.
Občutek: v kožo se vpija že med samim nanosom in ne pušča čutnega (mastnega) filma. Na koži deluje lahkotno in vlažilno.
Finish: je mat, a ne betonast in izsušen. Še zmeraj prepušča naraven sijaj kože in izjemno vlaži.
Primernost: zaradi lahkotne teksture in neizsušujočega matirajočega finisha bo všeč tudi suhi in normalni koži, še posebej pa je primeren za mešano in mastno kožo.
Ocena zaščitne kreme:
5/5

Izredno lahkotna tekstura jo naredi še posebej primerno za uporabo v poletnih mesecih,

Mene je skrbel mat finish, a brez razloga, saj je eden izmed najelegantnejših možnih,

Na koži deluje zelo vlažilno, zaradi česar je tudi odlična podlaga za ličila.

Ne najdem posebnih slabosti.

Nakup Eucerin zaščitnih izdelkov je mogoč v fizičnih in spletnih lekarnah.

Evy Technology Daily Defense Face Mousse SPF50

75 ml  |  35,00 €

UV filtri: oktokrilen, avobenzon, Uvinul A Plus, Uvinul T 150, bemotrizinol.
Negovalne sestavine: namenjene krepitvi bariere - palmitoil prolin, ekstrakt Nymphaea Alba (beli lokvanj)
Tekstura: pena, ki se ob razmazovanju med dlanmi pretvori v losjonu podobno teksturo. Za nanos je potrebnega nekaj več časa, sploh, če je prej ne razmažete dobro med dlanmi.
Draženje: meni ne draži kože in oči, a številni uporabniki potožijo nad draženjem oči.
Občutek: ko se v celoti vpije je odlična, ker na koži ne pušča nobenega čutnega filma. V primeru nanosa prevelike količine na obraz (1 golf žogica, kar je količina za obraz in vrat) je lahko lepljiva.
Finish: ne matira, a hkrati ni niti sijoč. Ker se popolnoma vpije bolj 'prepušča' naraven sijaj kože.
Primernost: zaradi svojega edinstvenega nosilnega sistema (pena) je zelo univerzalna in se bo dobro razumela z vsemi tipi kože.
Ocena zaščitne kreme:
5/5

Izredno zanesljiva zaščita (vodoodpornost do 8 ur, obstojnost ob znojenju),

Odlična podlaga za ličila,

Se v celoti vpije, na koži ni nobenega zaostanka.

V primeru nanosa količine 1 golf žogice je rahlo lepljiva,

Če zaide v usta je zelo neprijetnega okusa.

Nakup Evy zaščitne kreme je mogoč na Superskin.si (affiliate povezava).

Floslek Mattifying Oil-Free BB Cream SPF 50

30 ml  |  12,90 €

UV filtri: Tinosorb S, Uvinul T150, Uvinul A Plus
Negovalne sestavine: namenjene antioksidativni zaščiti in pomirjanju - niacinamid, pantenol, kofein
Tekstura: krema gostejše teksture z dodanimi pigmenti, ki se enakomerno nanaša in lepo razmazuje. Na koži je tekstura bistveno lažja in manj čutna
Draženje: mene ne draži kože in oči, prav tako imam od uporabnikov malo tovrstnega feedbacka
Občutek: na koži deluje prijetno in lahkotno, je ne obteži in zaduši, kljub temu, da gre za BB kremo. Je ena izmed redkih, ki jo je mogoče nanesti v pravilni količini. Nekatere uporabnice sicer poročajo, da na obrazu deluje lepljiva ali težka
Finish: semi-mat, Smart Tone pigmenti se čudovito prilagodijo tenu kože
Primernost: za suho do mešano kožo (izredno mastni koži bo pretežka, ne matira)
Ocena zaščitne kreme:
4.5/5

Ugodna cena za kvalitetno zaščitno kremo,

Edina BB krema, ki jo lahko svetujem kot samostojno zaščitno kremo, saj jo je mogoče nanesti v pravilno količini,

Odlično prileganje tenu kože.

Z več nege spodaj lahko obsedi in deluje lepljiva.

Nakup Floslek zaščitne kreme je mogoč na Dragocena.si.

Garnier Super Protection UV Fluid SPF50+

50 ml  |  9,99 €

UV filtri: etilheksil salicilat, Uvinul T 150, Tinosorb S, avobenzon, Mexoryl XL, Mexoryl SX.
Negovalne sestavine: namenjene vlaženju - hialuronska kislina
Tekstura: izredno tekoč zaščitni fluid, ki je prijetno vlažilen in ne pretirano masten. Ob nanosu je prisotnega manj peskastega občutka kot pri njegovi dražji alternativi La Roche-Posay Uvmune 400.
Draženje: mene ne draži kože in oči, prav tako imam od uporabnikov malo tovrstnega feedbacka.
Občutek: na koži je fluid prijeten, ne obteži kože, a se čuti rahel masten film.
Finish: semi-mat, brez zaostanka beline.
Primernost: za vse tipe kože.
Ocena zaščitne kreme:
4.5/5

Ugodna cena za kvalitetno zaščitno kremo,

Manj peskaste teksture ob nanosu,

Lahkoten občutek na koži.

Zelo tekoča tekstura, ki ob prvih uporabah zahteva uporabo merilne žličke za pravilno količino.

Nakup Garnier zaščitnih izdelkov je mogoč v Müllerju in v nekaterih spletnih trgovinah (Notino.si, Spletična).

La Roche-Posay Age Correct SPF50+

50 ml  |  27,61 €

UV filtri: oktokrilen, avobenzon, Uvinul T150, Mexoryl SX, Mexoryl XL
Negovalne sestavine: namenjene posvetljevanju in vlaženju - niacinamid, etilheksil resorcinol, hialuronska kislina
Tekstura: lahkotnejša kremna tekstura z nekaj negovalne note, ki kljub temu dobro tudi vlaži. Enostavno se nanaša in se sproti vpija, a pušča precej občutnega filma na površini kože, ki lahko vodi v njeno svaljkanje.
Draženje: mene po uporabi rahlo peče koža (ne zmeraj), občasno mi solzi tudi oči. Nekaj poročil drugih uporabnikov je prav tako v povezavi s pekočim občutkom kože in s solzenjem oči.
Občutek: na koži je prijetno vlažilna, ni občutka težine ali mastnosti, a čuten film na površini se lahko posvaljka (tudi, ko je nanesena samostojno).
Finish: satin do sijoč.
Primernost: namenjena je suhi do normalni koži, za kateri bo tudi najprimernejša. Primerna je za pridruženo problematiko hiperpigmentaij, saj vsebuje posvetlitvene sestavine in hkrati nudi zelo visoko zaščito.
Ocena zaščitne kreme:
3/5

Multifunkcionalen izdelek, namenjen zaščiti, vlaženju in poosvetljevanju.

Dobra mazljivost in enostaven nanos,

Glede na to, da gre za kremno teksturo na koži deluje lahkotno in nezadušljivo.

Rahel pekoč občutek na koži po nanosu, ki ne izzveni in draženje oči,

V kombinaciji z ličili (ali samostojno) se zna posvaljkati.

Prihaja…

Nakup La Roche-Posay zaščitnih izdelkov je mogoč v fizičnih in spletnih lekarnah.

L'oreal Revitalift Clinical Anti-UV Fluid

50 ml  |  18,29 €

UV filtri: Etilheksil salicilat, Uvinul T150, Tinosorb S, avobenzon, Mexoryl XL.
Negovalne sestavine: namenjene antioksidativni zaščiti kože - askorbil glukozid (derivat vitamina C), hidroksi acetofenon.
Tekstura: izredno tekoč zaščitni fluid, ki ob nanosu nima peskaste teksture. Ima dobro mazljivost in se hitro vpija. V primerjavi z ostalimi fluidi je malenkost manj masten.
Draženje: meni ne draži kože in oči.
Občutek: na koži je prijeten, malenkost manj masten od ostalih fluidov, zato je manj zaostanka na površini kože. Po nanosu ga ni čutiti na koži.
Finish: je nekje med satin in mat (ne zmatira popolnoma).
Primernost: všeč bo vsem tipom kože, zna pa biti za suho kožo premalo hranilna/vlažilna, a hkrati zelo mastni koži premalo matirajoča.
Ocena zaščitne kreme:
4.5/5

Odsotnost peskastega občutka ob nanosu,

Manj mastnega zaostanka in težkega občutka na koži v primerjavi z recimo La Roche-Posay Uvmune 400,

 

Tekoča konsistenca onemogoča lepo doziranje (potrebuje za začetno pravilno odmerjanje merilno žličko).

Prihaja…

Nakup L’oreal fluida je mogoč v fizičnih drogerijah (Tuš drogerije) in preko spleta (Notino.si).

Miss Alice Ministry of Defense SPF50+

50 ml  |  28,90 €

UV filtri: Tinosorb S, Tinosorb M, Uvinul A Plus, Uvinul T150, etilheksil salicilat
Negovalne sestavine: namenjene vlaženju, protivnetnemu delovanju in antiage učinkom - peptid (Argireline), ekstrakt Centelle Asiatice
Tekstura: vlažilna krema lahkotne in neobtežujoče teksture, ki se enostavno razmazuje in hitro vpija
Draženje: ne draži kože in oči (vsebuje izključno novejše UV filtre, pri katerih je manjša verjetnost draženja).
Občutek: lahkotna, prijetna, pomirjujoča zaščitna krema, ki po nanosu naredi 'perfecting' plast, ki na videz izboljša teksturo kože in jo naredi bolj sijočo
Finish: takoj po nanosu zaradi navlaženosti koža deluje nekoliko bolj sijoče (ne mastno), nato je satin.
Primernost: najbolj bo všeč suhi do normalni koži, brez problema tudi mešani. Na mastni koži zna biti, da bo delovala precej sijoče, a z manj nege spodaj bi se tudi ujela.
Ocena zaščitne kreme:
5/5

Zaradi svojega vlažilnega in pomirjujočega učinka z lahkoto služi kot 2 v 1 (vlaženje in zaščita),

Rahlo ‘zablura’ pore in teksturo kože, zato tudi pod ličili deluje odlično,

Superiorna zaščita (visoka UVA zaščita).

Osebno ne najdem nobene.

Nakup Miss Alice Ministry of Defense zaščitne kreme lahko opravite na missalicecosmetics, kjer lahko ob nakupu koristite kodo za popust TAJKA10 (affiliate).

Purito Daily Soft-Touch Sunscreen SPF50+

60 ml  |  20,21 €

UV filtri: Uvinul A Plus, Uvinul T150, Tinosorb S, bisoctrizol.
Negovalne sestavine: namenjene protivnetnemu delovanju - ekstrakt Centelle Asiatice, pantenol
Tekstura: lahkoten, vlažilen, nemasten losjon, ki potrebuje nekaj minut, da se popolnoma vpije v kožo in se usede v končen finish. Je izredno vlažilne teksture, a moj kot Beauty of Joseon.
Draženje: ne draži kože in oči (vsebuje izključno novejše UV filtre, pri katerih je manjša verjetnost draženja).
Občutek: lahkotna in neobtežujoča sta prva pridevnika, ki jo najbolje opišeta. Na koži ostane izredno vlažilen občutek, ima minimalen zaostanek na površini kože.
Finish: takoj po nanosu zaradi navlaženosti koža deluje nekoliko bolj sijoče (ne mastno), nato je satin.
Primernost: ker je popolnoma nemastna, bo verjetno všeč večini tipov kože. Ko se vpije koža na dotik ni mastna, je pa zaradi intenzivne hidratacije lahko komu vseeno moteča.
Ocena zaščitne kreme:
4.5/5

Lahkotna in nemastna tekstura, ki je na koži ni čutiti,

Koži daje tisti hidratirajoč sijaj,

10ml večja količina kot pri večini EU zaščitnih krem.

Potrebuje nekaj minut, da se lepo vsede in vpije,

Rahlo skejka ličila.

Nakup Purito zaščitne kreme je najugodnejši na Stylevana, kjer jo lahko ujamete v akcijah, na katere dodatno velja tudi koda INF10TAJKA (affiliate). V Sloveniji je na voljo v spletnih trgovinah Dragocena.si in Notino.si.

Rilastil Sun System Water Touch Fluid SPF50+

50 ml  |  22,92 €

UV filtri: etilheksil metoksicinamat, avobenzon, etilheksil salicilat, Tinosorb S, Uvinul T150.
Negovalne sestavine: namenjene vlaženju in antioksidativni zaščiti kože - hialuronska kislina, ekstrakt šisandre.
Tekstura: izredno tekoč fluid, ki pa se ob nanosu izkaže, da ima zelo vlažilno teksturo, ki na koži pušča mat film. Potrebuje nekaj več časa z nanosom, da se lepo razporedi po koži in popolnoma vpije.
Draženje: meni ne draži kože in oči, a nekateri uporabniki poročajo, da jim kljub oznaki 'reduced eye stinging' povzroča solzenje.
Občutek: po nanosu je na koži precej nečuten, prijeten film, ki matira.
Finish: mat, z rahlim zaostankom beline, ki bo boblj očiten pri temnejših fototipih kože.
Primernost: v osnovi ga pohvalijo vsi tipi kože, najbolj je všeč normalni do mešani koži.
Ocena zaščitne kreme:
4.5/5

Prijeten, neobtežen občutek kože po nanosu,

Neodišavljena in brez dodanega alkohola,

Ni peskastega občutka ob nanosu.

Potrebuje precej časa, da se v celoti vpije,

Na temnejših fototipih je lahko zaostanek beline precejšen.

Nakup Rilastil Water Touch Fluid je mogoč v spletni trgovini Pharmagea.com, kjer lahko zmeraj koristite kodo TAJKA10 (affiliate) ali v fizičnih lekarnah.

Skintegra Solar I

50 ml  |  29,00 €

UV filtri: etilheksil salicilat, Uvinul A Plus, Uvinul T150, Tinosorb S, Tinosorb M.
Negovalne sestavine: pantenol, ekstrakt zelenega čaja.
Tekstura: izredno tekoč fluid, ki pa se ob nanosu izkaže, da ima bogatejšo in negovalnejšo teksturo, ki na koži pušča satenast film. Mazljivost je dobra, deloma se vpije v kožo, a večinoma ostane na površini.
Draženje: ne draži kože in oči (vsebuje izključno novejše UV filtre, pri katerih je manjša verjetnost draženja).
Občutek: po nanosu je na koži čutiti bogatejši, satenast film, ki sicer presenetljivo ne obtežuje in duši. Na otip jo je torej čutiti, a ne deluje težka, se pa lahko tekom dne premika.
Finish: sijoč do satenast, brez beline.
Primernost: suha do normalna, občutljiva koža, ki ji ustreza, da je na površini kože čuten film zaščitne kreme.
Ocena zaščitne kreme:
3.5/5

Dobra mazljivost in prijeten nanos,

Je izredno vlažilna in negovalna, pri čemer ne zmasti kože in je ne obteži,

Nosljiva popolnoma samostojno, brez dodatne nege,

Novejši UV filtri pomenijo manjšo verjetnost za draženje oči in kože.

Vpijanje je sicer optimalno, a izredno čuten finish na površini je lahko moteč,

Za mešano in mastno kožo zna obsedeti in biti pretirano svetlečega finisha.

Nakup Skintegre je mogoč na Skintegra.si ter Superskin.si (affiliate povezava za nakup).

Skintegra Solar II

50 ml  | 30,00 €

UV filtri: Uvinul A Plus, etilheksil salicilat, ensulizol, Tinosorb S, Tinosorb M, Uvinul T150
Negovalne sestavine: namenjene vlaženju in antioksidativni zaščiti - ekstrakt zelenega čaja, ektoin
Tekstura: fluid lahkotne, a ne pretekoče teksture, ki je brez dodanih olj in se hitro vpija ter suši
Draženje: meni ne draži kože in oči
Občutek: v primerjavi s Solar I na koži deluje bolj lahkotna, pusti manj čutnega bogatega filma. Na moji koži brez izredno hidratantne nege lahko povzroča zategovanje in se prehitro posuši na koži, zaradi česar jo težje razmažem. S hidratantno nego je samostojno odlično nosljiva
Finish: brez nege spodaj vsekakor matira, z bolj hidratantno nego na moji koži deluje rahlo sijoče, kar postopoma izzveni
Primernost: najbolje se bo vsekakor ujela z mešano in mastno kožo, ima pa z dodelano nego potencial tudi pri normalni do suhi koži, kot je moja
Ocena zaščitne kreme:
3.5/5

Na koži ne deluje mastno, kot nekateri drugi fluidi,

Ni peskastega občutka ob nanosu, 

Izredno zanesljiva zaščitna krema s superiorno UVA zaščito.

Na moji koži se v primeru, da ni dovolj hidratantna nega hitro posuši in lahko čez dan občutim zategovanje – v tem primeru se mi tudi ne ujame najbolje z ličili,

V primeru bolj hidratantne nege ne matira.

Nakup Skintegre je mogoč na Skintegra.si ter Superskin.si *(affiliate povezava za nakup).

SOSKIN Sun Fluid SPF50+

50 ml  | 21,98 €

UV filtri: avobenzon, etiheksil salicilat, Tinosorb S, ensulizol, Uvinul T 150
Negovalne sestavine: namenjene pomirjanju kože - ekstrakt ovsa, pantenol, aloe vera.
Tekstura: zaščitni fluid malenkost bogatejše teksture, kot smo je vajeni pri fluidih. Je prijetno negovalen, a ne do te mere, da bi bila koža po nanosu mastna. Ob nanosu ni peskastega občutka na koži.
Draženje: meni ne draži kože in oči, tudi od uporabnic zaenkrat ni tovrstnih poročil.
Občutek: v primerjavi s sicer na prvi pogled lahkotnejšimi fluidi po teksturi pa SOSKIN na koži deluje lahkotno, predvsem pomembno pa nemastno. Je izredno vlažilen, pusti zelo rahel satenast finish, a ne obsedi.
Finish: satenast, brez beline.
Primernost: zaradi svoje lahkotnosti bo zelo verjetno všeč večini kož.
Ocena zaščitne kreme:
4.5/5

Manj masten in na koži lahkotnejši v primerjavi z drugimi fluidi,

Ni peskastega občutka ob nanosu, 

Je gostejše teksture od večine fluidov in se zato lažje dozira.

Ima dodano dišavo, ki je precej intenzivna in potrebuje kar nekaj časa, da se ‘razdiši’ (meni osebno diši),

Ob določenih kombinacijah se mi je znala posvaljkati.

Prihaja…

Nakup SOSKIN Fluida je mogoč preko spleta, v spletni trgovini e-drogerija.com, kjer lahko koristite tudi kodo TAJKA10 (affiliate). Dostopen je tudi v nekaterih lekarnah.

SVR Sun Secure Creme SPF50+

50 ml  | 26,00 €

UV filtri: Uvinul A Plus, Uvinul T150, Tinosorb S, Iscotrizinol.
Negovalne sestavine: namenjene dodatnemu vlaženju in antioksidativni zaščiti kože - niacinamid, arginin.
Tekstura: lahkotna, vlažilna, hibrid med losjonom in kremo. Nanos je enostaven in izredno hiter, saj ne pušča beline, hkrati pa se takoj vpija v kožo.
Draženje: meni ne draži kože in oči, je pa pri Blur različici več feedbacka v zvezi z draženjem oči (nimata enakih UV filtrov, zato je pri Creme verziji manjša verjetnost za draženje).
Občutek: deluje kot kakšna odlična vlažilna krema, ki se je na koži praktično ne čuti. Na površini kože ni čutnega zaostanka, je zelo vlažilna.
Finish: satenast, brez beline.
Primernost: zaradi svoje lahkotnosti bo zelo verjetno všeč večini kož (razen tistim zelo mastnim, ki lahko shajate samo z matirajočimi kremami).
Ocena zaščitne kreme:
5/5

Lahkotna, izredno vlažilna tekstura, ki ne obsedi in ne zmasti kože,

Med vsemi testiranimi zaščitnimi kremami se najhitreje vpije,

Je odlična podlaga za pod ličila.

Novejši UV filtri pomenijo manjšo verjetnost za draženje oči in kože.

Ima dodano dišavo, ki je precej intenzivna in potrebuje kar nekaj časa, da se ‘razdiši’ (meni osebno SVR dišave zelo dišijo).

Nakup SVR izdelkov je mogoč v spletni trgovini Beautypharmacy.si, kjer stalno potekajo akcije, na katere še dodatno prime tudi koda TAJKA10 (affiliate) ali v spletni ter fizičnih lekarnah.

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+

40 ml  | 23,65 €

UV filtri: etilheksil salicilat, Uvinul T 150, Tinosorb S, avobenzon, Mexoryl XL, Mexoryl SX.
Negovalne sestavine: namenjene krepitvi bariere in antiage - niacinamid, peptidi, probiotik (V. Filiformis).
Tekstura: izredno tekoč, lahkoten fluid, ki ima rahlo peskasto teksturo ob nanosu. Na koži deluje lahkotno, masten zaostanek je primerljiv z drugimi fluidi (npr. La Roche-Posay Uvmune 400 / Garnier Super Protection UV Fluid). Mazljivost in vpijanje sta dobra.
Draženje: ne draži kože in oči (vsebuje večinoma novejše UV filtre, pri katerih je manjša verjetnost draženja).
Občutek: ker gre v osnovi za hibrid med nego in zaščito, je malenkost negovalnejši, a še zmeraj ne pretežek. Na koži je ob dotiku čutiti rahel satenast film.
Finish: sijoč do satenast, brez beline.
Primernost: suha, normalna, mešana koža.
Ocena zaščitne kreme:
4/5

Enostaven in hiter nanos,

Fluid je bolj negovalen, a še zmeraj ne obteži in zaduši kože (manj masten od večine, ki naj bi bili za mastno kožo),

Nosljiva popolnoma samostojno, brez dodatne nege,

Dodatne negovalne sestavine.

Dišava je zelo intenzivna, cvetlična (kar jaz res ne maram) in se še nekaj časa po nanosu ne ‘razdiši’,

Rahlo peskasta ob nanosu,

40ml količina traja za manj kot 1 mesec redne uporabe (standardne zaščitne kreme so 50ml, kar pomeni, da je cena te višja).

Nakup Vichy zaščitnih izdelkov je mogoč v fizičnih in spletnih lekarnah.

Potrebuješ pomoč pri vzpostavljanju rutine nege?

Če si želiš nego kože, ki hkrati zdravi in zaščiti tvojo kožo brez ugibanja ali eksperimentiranja, dobrodošla v Cosmedoc svetovalnico.

Individualno, posebej tebi prilagojeno svetovanje, skozi katerega skupaj poiščeva pravo rutino in izdelke za nego kože. 

Deli objavo

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Objavi komentar