Knjiga Živjo, lepa koža

prvi slovenski priročnik o negi kože

Živjo, lepa koža je prvi, popolnoma slovenski vodič po sodobni kozmetiki in negi kože. Na enem mestu združuje vse pomembne informacije, da boste znali k negi kože pristopiti bolj strukturirano predvsem pa opolnomočeno z vsemi potrebnimi informacijami.

Vodič, nastal izpod rok moje malenkosti ter soavtorice Tike Hribar, poznavalke nege kože ter ustvarjalke profila ter bloga Tixibeauty, je rezultat najinih prizadevanj in sledenja enakemu poslanstvu – ustvarjanju informiranih potrošnikov.

Področje nege kože ter kozmetike se v zadnjih letih razvija s svetlobno hitrostjo. Prav zaradi tega je v poplavi vseh informacij, novih sestavin in kozmetičnih izdelkov težko krmariti. Vse to pa dodatno otežujejo tudi marketinški lobiji, ki z nekorektnim oglaševanjem ustvarjajo globel dezinformacij, kar povzroča, da področje nege kože pogosta tarča psevdoznanosti.

V industriji, v kateri so hitri zaslužki velikokrat povozijo interese potrošnikov, je težko krmariti in razločiti zrno od plevela. Ravno zato se zdi, da je nega kože zahtevna.

S knjigo Živjo, lepa koža! sva zapolnili zevajočo vrzel med uporabnimi publikacijami za nego kože v slovenskem jeziku ter najina prizadevanja na tem področju zaokrožili v ta celosten priročnik, ki ponuja relevantne, točne in koristne informacije, z namenom olajšanja vaše poti do optimalne nege kože. Informacije so podane strnjeno, strokovno a hkrati zabavno in razumljivo, saj res ni treba, da je nega kože zahtevna ali nerazumljiva.

Misliva, da nama je z najino podlago znanja in izkušenj ter dodatnim raziskovanjem dejansko uspelo spisati edinstven priročnik, ki vam bo kot uporabnikom kozmetike prinesel občutno več suverenosti in uspešnosti pri negi kože, pa tudi boljše razmerje med finančnimi vložki in učinki vaših prizadevanj v tej smeri.

Kaj te čaka v knjigi?

O avtoricah

Tika in Tajka s svojimi nasveti o koži in njeni negi premikata meje poznanega. Obe si že leta prizadevata nadgraditi svoje znanje, z namenom opismenjevanja ljudi na področju sodobne kozmetike in nege kože. Tajka, kozmetologinja in Tika, poznavalka nege kože ter specialistka managmenta, sta združili vse svoje znanje in izkušnje, ter tekom dialoga in izmenjave mnenj na posamezne tematike spisali edinstven priročnik Živjo, lepa koža, katerega glavni nauk je ”Potrpežljivo. Nežno. Manj je več.”