O meni

Kdo se skriva za Cosmedoc?

Pozdravljeni!

Sem Tajka, diplomirana kozmetologinja in magistra industrijske farmacije. Svoje poslanstvo – razbijati zakoreninjene mite o kozmetiki, znanstvena dejstva predstavljati na poljuden način in delovati kot protiutež številnim nepravilnim informacijam kozmetičnih marketinških lobijev, pa sem se več kot 4 leta nazaj odločila deliti tukaj z vami na blogu Cosmedoc.si ter na istoimenskih profilih na družbenih omrežjih (Instagram, Facebook).

Blog Cosmedoc.si je prvi slovenski strokovni blog o kozmetiki in negi kože. Je vse prej kot običajen blog, saj so v njem predstavljena dejstva in ozadje delovanja kozmetičnih izdelkov, mehanizmi delovanja kozmetično aktivnih sestavinah in njihova uporaba, ter vsesplošno uporabne informacije o negi kože.

Na idejo za ustanovitev bloga sem prišla med študijem kozmetologije in sicer med opravljanjem študentskega dela – pri promocijah kozmetike. Ob delu z ljudmi sem opazila, da je svet kozmetike in nege kože zelo slabo razumljen in da večina izdelke še zmeraj kupuje na podlagi marketinških obljub.

V zadnjih letih se sicer dviguje zavednost potrošnikov, da bodo v poplavi kozmetičnih izdelkov na trgu zgolj z opismenjevanjem in pridobivanjem verodostojnih informacij, lahko izbrali za svojo kožo najboljši izdelek. Edini problem – kje najti poučna, laiku razumljiva in jedrnata »navodila« ter kako ločiti neresnice od dejstev? No, to vrzel sem se odločila zapolniti jaz.

Informacije o sestavinah in negi želim združiti na enem mestu, razbijati mite, znanstvena dejstva pa predstavljati na poljuden način. Kajti – ni najtežje iz strokovne literature povzeti dolgovezne povedi, opremljene z ogromno tujkami in strokovnimi izrazi …, da zveniš učeno; umetnost je zahtevna znanstvena dognanja pojasniti na enostaven in vsakomur razumljiv način.

O Cosmedocu

Moje vsebine so podprte z najnovejšimi znanstvenimi dognjanji in so usmerjene v vse kožne problematike, katerim sem se odločila posvetiti velik del svojega raziskovanja. Namreč sama sem se z dermatološkimi težavami prvič soočila v otroštvu – v obliki atopijskega dermatitisa, kasneje pa v odrasli dobi – v obliki aken. Ob soočanju s temi problematikami sem sklenila, da želim v življenju pomagati vsem, ki se srečujejo s podobnimi težavami, kot sem se jaz.

Nekaj dejstev o Cosmedocu

Foto: Aleksandra Saša Prelesnik

Sedaj pa … želim prijetno branje in upam, da bodo moji članki tako poučni kot zabavni, nasveti pa uporabni v vsakdanjem življenju.