Cosmedoc svetovalnica

individualen pristop k negi kože

Kozmetična industrija se razvija s skokovito hitrostjo in novi izdelki praktično na tedenski ravni prihajajo na police fizičnih in spletnih drogerij. Tako skokovit razvoj, poleg tega pa še velike marketinške obljube in napačne informacije, so lahko vir zmede in občutka izgubljenosti. Z vizijo, da vam pomagam izgubiti strah pred uporabo kozmetike in vas naučim z njo pravilno rokovati, sem se odločila zasnovati individualen program svetovanj o negi kože.

Individualen program svetovanj je primeren za vas če:

Ves čas menjujete izdelke in nikakor ne najdete rutine, ki bi delovala za vas in prinašala željene rezultate.
Vaši poskusi, da bi našli ustrezno rutino, veliko stanejo.
Izdelki, ki jih uporabljate nimajo željenega učinka.
Kozmetika in aktivne učinkovine se vam zdijo rocket-science in si ne želite eksperimentirati s svojo kožo.

Svetovanje je individualen, celosten pristop k negi kože, ki temelji na predaji znanja o kozmetiki in negi kože, z namenom, da bolje razumete svojo kožo in problematike s katerimi se spopadate, razumete kako pravilno osnovati rutino nege kože in kako pri tem upoštevati karakteristike svoje kože. Individualen program je zasnovan na način, da iz posveta odidete opolnomočeni in da znate pridobljeno znanje kasneje prenesti tudi v prakso.

Z udeležbo na svetovanju ne pridobite le individualne obravnave, plana nege kože in predlogov izdelkov, ki so prilagojeni izključno vam, ampak tudi znanje, s katerim se boste znali navigirati med kozmetično ponudbo in marketiškimi obljubami.

Individualna obravnava omogoča, da problematike kože, bodisi so to akne, poškodovana kožna bariera, dermatitis, naslavljanje hiperpigmentacij in starostnih sprememb, dosežemo celostno in hitreje, kot če se poskusov sanacije lotevamo sami.

Program individualne obravnave

139 €

PRVO SVETOVANJE

Prvi posvet o negi kože vsebuje pripravo na konzultacijo, svetovanje o stanju kože in predvidenih spremembah ter dodatkih v rutino nege kože, napisan program nege kože s personaliziranimi predlogi za izdelke, 1-tedensko podporo v primeru vprašanj.

Trajanje: do 60min

75 €

NADALJNJE SVETOVANJE

Nadaljnja konzultacija je namenjena varovancem, ki so že opravili prvi posvet. Vsebuje pripravo na konzultacijo, svetovanje o stanju kože in predvidenih spremembah ter dodatkih v rutino nege kože, napisan program nege kože s personaliziranimi predlogi za izdelke, 1-tedensko podporo v primeru vprašanj.

Trajanje: do 45min

240 €

6-MESEČNI PROGRAM

6-mesečni program obsega tri individualne obravnave v obdobju šestih mesecev, v sklopu česar se prilagajata rutina nege kože in izdelki, glede na dosežene rezultate. Vsebuje priprave na konzultacije, svetovanja, napisane programe nege s personaliziranimi predlogi za izdelke in konstantno podporo v času sodelovanja.

Trajanje: do 60min

Vsaka posamezna konzultacija vključuje še možnost enega odgovora po elektronski pošti. Nadaljnji odgovori se obračunajo 5-20€, odvisno od porabljenega časa svetovalke.

Odpoved individualne obravnave ali spremembo termina je treba sporočiti najmanj 2 dni vnaprej.  V nasprotnem velja, da je bilo svetovanje realizirano in se obračuna polna cena svetovanja.

Prijava

Svetovanja potekajo po vnaprej dogovorjenih terminih, ki so razpisani v spodnjem obrazcu. V primeru, da se v nobenem razpisanem terminu ne morete udeležiti svetovanja, se termini prilagajo po individualnem dogovoru preko e-maila. Z rezervacijo termina sprejemate splošne pogoje.

Loading...

FAQ

Individualna svetovanja potekajo v naprej dogovorjenih terminih. V prijavnici se prikažejo vsi trenutno prosti termini, na katere se je mogoče prijaviti. Po rezervaciji prejmete na e-mail potrditev termina.

Svetovanja potekajo v živo ali online preko vnaprej dogovorjene aplikacije.

Pogoj za prvo svetovanje je izpolnjen vprašalnik o stanju kože, iz katerega dobim pomembne podatke o zgodovini in naravi težav, o življenjskem slogu, statusu rutine nege kože in izdelkih, ki jih uporabljate. Sledi poglobljen pogovor s svetovalko. Slednja naposled analizira stanje kože, prioritetne problematike, nato pa še življenjski slog (npr. prehrana, stres) ter obstoječo rutino nege kože in oceni njihovo vlogo ter vpliv, ki ga imajo na posameznikove težave. Glede na zmožnosti, želje in potrebe klienta pripravi individualna ustrezna priporočila oz. določi protokol nege kože.

Eden izmed glavnih ciljev individualnega programa je predaja znanja kako dolgoročno pravilno poskrbeti za kožo, z namenom, da jo ohranjamo zdravo in v dobrem stanju. To bo koristilo tako tistim, ki imajo težave z kožo, kot tudi tistim, ki si želijo samo preventivno poskrbeti za kožo in jo še naprej ohranjati v obstoječem, dobrem stanju. Individulna obravnava je primerna tudi, ki nimajo časa in volje, da bi sami raziskovali področje kozmetike in nege kože do te mere, da bi si lahko vzpostavili ustrezno rutino nege. Tudi če je vaš cilj le vzpostaviti ustreznejšo rutino nege, nadgraditi obstoječo ali pa pridobiti novo znanje in veščine, je svetovanje primerno za vas.

Izboljšanje stanja po spopadanju s pridruženimi problematikami kože je proces, v katerem pomembno vlogo odigra mnogo spremenljivk. Konsistentnost z ustrezno rutino in optimizacija življenjskega sloga sta ključna za doseganje rezultatov. Čas, ki je potreben za rezultate, je odvisen od vsakega posameznika.

Svojim varovancem nikoli ne obljubljam rezultatov čez noč. Varovanci, pri katerih smo dosegli najboljše rezultate z individualno obravnavo, so bili konsistenti s predlaganim programom tudi eno leto ali več. Seveda to ne pomeni, da eno leto ne bo nobenih vidnih rezultatov. Koža namreč potrebuje približno mesec dni, da se popolnoma obnovi. To pomeni, da bo za prve vidne rezultate potrebno konsistentno izvajati protokol 4 tedne. Rezultati in učinkovitost rutine na posameznih problematikah se lahko vrednotijo po vsaj 3 mesecih rednega izvajanja protokola, kadar svetujem tudi nadaljnjo konzultacijo, z namenom uvajanja potrebnih priilagoditev v protokol.

Za nakup darilnega bona me kontaktirajte na e-mail. Darilni bon je na voljo v e-obliki (PDF) ali v fizični obliki (ki vam ga pošljem na željen naslov).

Rezultati mojih varovancev

Mnenja mojih varovancev

Bi si res želela, da ti napišem eno konstruktivno kritiko, ker vem, da bi ti prav prišla, ampak res nimam kakšnih pripomb. Si obenem prijetna in strokovna, ampak razumljiva, kar je sploh težko, ker imaš nasproti večinoma laike.

Super je, da zapišeš nego na mail, super je, da skušaš uporabiti produkte, ki jih nekdo že ima, super je, da daš predloge za nove poimensko (sem že naročila serum in kremo za bariero). Jaz sicer delam na kadrovskem področju in sem zato veliko z ljudmi. Mislim, da se za dolgoročno dobre človeške in poslovne odnose najbolj splača, če si pristen, iskren in govoriš le o tistem kar res obvladaš in to so sigurno tvoje odlike. Z mano si ziher dobila dolgoročno stranko in poskusnega zajčka za ta in vse naslednje projekte.

Kaja D.

Želela sem ti povedati, da prejemam ogromno komplimentov glede moje kože, kok je lepa, sijoča, čista. In sem se ti želela iz vsega srca zahvaliti, ker sem tudi s tvojo pomocjo rešila marsikatero težavo.

Priporočam in hvalim te vsakemu, ki me posluša in o tebi imam le lepe besede ter do tebe globoko spoštovanje. Hvala, ker si tukaj zame, za nas, in ker nam pomagaš do lepšega življenja tudi iz vidika ljubezni do sebe in svoje kože.

Tjaša

Iskrena hvala za tvoj čas in trud, da se človeku tako lepo posvetiš in vse jasno razložiš. S svetovanjem sem bila zelo zadovoljna, všeč mi je bilo da ti lahko predstavimo vse svoje izdelke, da nam točno poveš ali so primerni za nego naše kože ali ne, ker v poplavi vseh informacij prek spleta velikokrat ne znamo kombinirati pravih produktov in posledično ne pridemo do željenega rezultata. Po svetovanju sem se počutila pomirjeno, da bom kar se da dobro poskrbela za svojo kožo. Zelo sem navdušena nad skripto, ki nam jo pošlješ, ki je polna informacij, opisuje vse kar sva se pogovarjali, vse korake nege ter izdelke ki pridejo v poštev za mojo kožo, plus nega napisana po dnevih kar je enostavno super 🙂 Tajka res si prijetna in odprta oseba in pričaraš tako sproščeno vzdušje. Svetovanje priporočam vsem, ki želijo izvedeti vse o svojem tipu kože, problematikah s katerimi se spopadajo, predloge izdelkov ki bi vam pomagali ter kako opravljati nego. Tajka hvala iz srca, jaz sem bila zelo zadovoljna. Vglavnem, koža se mi je odkar sva imeli svetovanje vidno izboljšala, predvsem opažam razliko v teksturi oz “gladkosti” ter izboljšanje stanja bariere saj me nič več ne zateguje in občutek na koži je udoben. Tudi vnetih aken skoraj da ni, pojavi se mi še kakšna pred ciklusom ampak se hitro “vda”.

Naja M.

Draga Tajka, najlepša hvala za svetovanje. Bilo je točno takšno, kot sem si zamislila in potrebovala. Ne predolgo, na vsa vprašanja si mi razumljivo in brez “neke solate” razložila. Res vrhunsko ! Še posebaj je super to, da pošlješ po razgovoru napisana navodila in se med svetovanjem nisem obremenjevala z zapiski in če si bom vse naenkrat zapomnila ! To je res top, takšen način ! Ko sem se prijavila in dobila tvoja navodila in vprašalnik, se mi je zdelo, da bo premalo časa. Pa je čisto dovolj časa. Tebi vzame pisanje navodil seveda še dodatno delo in minute.. Tako da TOP ! Moja navodila so sprintana. Res je super ta način. In še nikoli v življenju se nisem toliko mazilila po obrazu, vedno mi je bilo odveč, sedaj se pa nege prav veselim! Tebi pa želim na tvoji stokovni poti veliko uspeha in mnogo zadovoljnih strank ! Mislim, da ti jih ne bo manjkalo.

Maja B.

Glede samega svetovanja lahko napisem same pohvale. Dobila sem občutek, da si se mi res posvetila in mi v kratkem času pojasnila ogromno stvari. Hvala tudi za izredno hiter odziv ze na samo prijavo in potem pri pošiljanju načrta nege. Mislim, da je ravno prilagojen osebni načrt nege tisti, ki mi bo najbolj pomagal in mi prihranil čas. Super je, da imam zdaj priročen vodič in mi ni treba več ure in ure raziskovati, kateri izdelki bi bili najbolj primerni za moje težave. Sem zelo zadovoljna in res nisem pričakovala take spremembe v tako hitrem času. Že po prvem tednu je bilo očitno izboljšanje, sedaj po 4 pa sploh! Hvala za tvojo pomoč.

Lea M.

Najprej najlepša hvala za tvoj čas, znanje in vse nasvete. Najbolj sem vesela, da si mi glede na mojo problematiko (atopijski dermatitis) strokovno svetovala in predlagala izdelke, ki bodo odgovarjali moji koži. Priznam, da me je bilo kar malo sram pristopiti k svetovanju, ker sem ne vešča in uporabljam minimalno izdelkov. Veselilo me je, da me v tej smeri nisi obsojala in sva se lepo pogovorili. Navdušena sem nad načrtom nege, ki se ga bom trudila redno izvajati. Iskrena hvala.

Katja Š.

S svetovanjem sem zelo zadovoljna. Vidi se, da imaš ogromno znanja, predvsem pa sem dobila občutek, da si se res posvetila moji problematiki, odgovorila na vsa moja vprašanja in svetovanje izpeljala zelo profesionalno. Zelo uporabno se mi je zdelo, da sva šli čez mojo dosedanjo nego, pri tem pa si pokomentirala, kaj je dobro in kaj bi bilo smiselno dodati. Tudi skripta, ki si mi jo poslala po razgovoru je zelo informativna, všeč mi je, da imam večerno in jutranjo rutino zapisano točno po korakih in da si mi podala veliko predlogov za nove izdelke, med katerimi lahko izbiram. Super mi je, da zdaj točno vem, katere učinkovine so primerne za mojo kožo in sem še toliko bolj motivirana za spopadanje s svojimi kožnimi težavami. Svetovanje bi toplo priporočala vsem, ki se še lovijo z nego kože in med poplavo različnih informacij ter izdelkov ne vedo, kaj izbrati zase.

Urša G.

Z individualnim svetovanjem sem bila izredno zadovoljna. Končno sem našla nekoga, ki se res strokovno spozna na kožo in njeno problematiko. Malce mi je hudo, da česa podobnega nisem odkrila že prej, saj bi si prišparala marsikateri nepotrebni nakup neprimernih izdelkov. Kljub temu, da sem pravi “skincare freak”, ker sem zaradi svojih aken prebrala in pregledala že vse možne zadeve, sem se naučila pri svetovanju marsikaj novega. Individualizirana skripta za nego pa je highlight vsega! Prava biblija z navodili, informacijami in nasveti. Najlepša hvala za ves vložen trud!

Vanja S.

Fotografija: Aleksandra Saša Prelešnik

Cosmedoc svetovanja vodi Tajka Selan, diplomirana kozmetologinja in magistrica industrijske farmacije z 8 leti izkušenj na področju dela s kozmetiko.

”Že od nekdaj obožujem kozmetiko, a s študijem kozmetologije se je moja ljubezen do raziskovanja tega področja še poglobila. Ker imam tudi sama problematično ter k aknam nagnjeno kožo, sem se vrgla v raziskovanje sestavin in kozmetičnih izdelkov, ki bi mi izboljšali stanje.

Ob vsem eksperimentiranju in poslušanju (nestrokovnih) nasvetov, sem si stanje kože leta in leta le slabšala. Skočila sem na vsak nasvet, saj sem si želela rezultate čez noč. Bila sem mnenja, da več izdelkov, kot bom uporabila in bolj, kot bom konstantno spreminjala rutino, da se koža ne ”navadi”, bolje bo.

Oh, kako narobe sem imela. Sčasoma sem se naučila poslušati svojo kožo in se učiti na lastnih napakah. Danes vem, da le s konsistentostjo lahko pridemo do željenih rezultatov. 

Raziskovanje na lastni koži mi je prineslo veliko (še kako potrebnih) izkušenj, ki jih sedaj z veseljem v obliki individualnih svetovanj podajam naprej.”