Cosmedoc svetovalnica

individualen pristop k negi kože

Kozmetična industrija se razvija s skokovito hitrostjo in novi izdelki praktično na tedenski ravni prihajajo na police fizičnih in spletnih drogerij. Tako skokovit razvoj, poleg tega pa še velike marketinške obljube in napačne informacije, marsikoga zmedejo. Posledica je bodisi strah pred uporabo kozmetike, bodisi njena napačna uporaba.

Če tvoj odnos do kozmetike trenutno izgleda tako..

Stalno menjuješ izdelke in nikakor ne najdeš rutine, ki bi delovala zate.
Tvoji poskusi, da bi našla ustrezno rutino, veliko stanejo.
Izdelki, ki jih uporabljaš nimajo željenega učinka.
Kozmetika in aktivne učinkovine se ti zdijo rocket-science in si ne upaš eksperimentirati.

je čas, da spoznaš celosten pristop k negi kože, ki te popelje do rezultatov, in hkrati vzdržuje lepo ter zdravo kožo.

Kako ti lahko svetovanje koristi?

Tekom svetovanja boš z mojo pomočjo osvojila znanja in veščine na sledečih področjih.

Problematike kože

Zato, da lahko vzpostavimo ustrezno rutino nege kože, je naprej potrebno spoznati svojo kožo in poslušati ter opazovati kaj nam sporoča. Večina ob izpolnjevanju vprašalnika pove, da se nikoli niso tako zavzele za določene spremembe na koži in da šele zdaj razumejo kako kompleksno je vzpostaviti rutino nege kože, glede na prioritetne problematike. Ta temelj te nauči opazovati svojo kožo in razumeti kaj ti ta sporoča, na podlagi tega pa boš v prihodnosti znala tudi sama spreminjati določene korake v rutini nege.

Napake, ki jih počneš pri negi

Star pregovor pravi, da se iz napak najbolje učimo, zato je pomemben temelj našega svetovanja tudi pregled vaše dozdajšnje rutine nege kože. Na podlagi izvajanja posameznih korakov in izbire izdelkov lahko pogledamo kaj ste počeli prav in kaj narobe, kar predstavlja temelj, da zgradimo ustrezno rutino nege kože.

Znanje in razumevanje nove rutine

Kolikokrat se znajdeš pred bodisi domačo omarico s kozmetiko, bodisi pred drogerijskimi policami in se vprašaš kako te izdelke sploh uporabljati, kako jih skombinirati in ali so sploh primerni za mojo kožo? Namen mojega svetovanja ni, da predpišem rutino nege, ti pa ne veš zakaj so ti izdelki sploh koristni zate. Temelj dobre nege kože je zmeraj razumevanje pomembnosti posamičnih korakov, kot so čiščenje, vlaženje, krepitev bariere, zaščita pred UV sevanjem in kot češnja na torti še za individualno problematiko izbrani aktivi.

Odnos do svoje kože

Nova rutina ti bo pomagala vzpostaviti boljši odnos do svoje kože, saj se jo boš naučila opazovati in bolje sprejemati v procesu sprememb. Če si do sedaj videla akno in jo hitela stisniti pred ogledalo, bova sedaj s preprostimi triki in ustrezno nego kože temu naredili konec. Z ustreznimi izdelki boš začela uživati v rutini nege kože, ne pa tega delati le kot nujo.

Svetovanje v živo

Svetovanje v živo poteka v obliki enkratnega posveta v pisarni v Ljubljani (Središka ulica 4).

Posvet v živo obsega natančen pregled in oceno stanja vaše kožepregled vaše trenutne rutine nege kože, poučitev o prisotnih stanjih kože in potencialnih napakah pri prakticiranju nege ter protokol priporočljivih sprememb v rutini nege in priporočila za dodatne terapije.

Po svetovanju v živo vsakemu varovancu pripada individualna skripta in 1-tedenska podpora v primeru vprašanj. Dodatni posveti po tem obdobju so plačljivi.

Za posvet v živo lahko rezervirate kateregakoli izmed prostih razpisanih terminov v sistemu naročanja ali zakupite darilni bon.

Online svetovanje

Online svetovanje poteka v obliki enkratnega video klica. Pred online posvetom mi posredujete fotografije kože.

Online svetovanje obsega natančen pregled in oceno stanja vaše kožepregled vaše trenutne rutine nege kože, poučitev o prisotnih stanjih kože in potencialnih napakah pri prakticiranju nege ter protokol priporočljivih sprememb v rutini nege in priporočila za dodatne terapije.

Po svetovanju vsakemu varovancu pripada individualna skripta ter 1-tedenska podpora v primeru vprašanj. Dodatni posveti po tem obdobju so plačljivi.

Za online svetovanje lahko rezervirate kateregakoli izmed prostih razpisanih terminov v sistemu naročanja ali zakupite darilni bon.

Cenik storitev

Svetovanje v živo / online

v živo na Središki ulici 4, Ljubljana ali preko video klica
139
  • Priprava na konzultacijo s pregledom vaše rutine in izdelkov, ki jih uporabljate za nege kože (60 min)
  • Konzultacija, ki obsega pregled vaše kože in obrazloožitev potrebnih sprememb v negi in življenjskem slogu (60 min)
  • Sestava novega plana nege kože z ustreznimi in za vašo kožo primernimi izdelki
  • Personalizirana skripta z navodili in priporočili, ki jo prejmete po posvetu (90-120 min)
  • 1-tedenska podpora v primeru vprašanj

Nadaljnja konzultacija

trajanje: 45-60min (za tiste, ki so že opravili prvi posvet)
75
  • Pregled in ocena stanja vaše kože po uvedbi nove rutine ter izdelkov
  • Konzultacija, ki obsega pregled in oceno stanja, predloge smiselnih sprememb v rutini (45 - 60 min)
  • Posodobitev plana nege kože z ustreznimi in za vašo kožo primernimi izdelki. (60 min)
  • Možnost vprašanj

Vsaka posamezna konzultacija o negi kože vključuje še možnost enega odgovora po elektronski pošti ali telefonu. Nadaljnji odgovori se obračunajo 5-20€, odvisno od porabljenega časa svetovalke.

Odpoved individualne obravnave ali spremembo termina je treba sporočiti najmanj 2 dni vnaprej.  V nasprotnem velja, da je bilo svetovanje realizirano in se obračuna polna cena svetovanja.

Prijave na individualno svetovanje

Svetovanja potekajo po vnaprej dogovorjenih terminih. Proste termine najdeš v spodnjem obrazcu. V primeru, da se v nobenem razpisanem terminu ne moreš udeležiti svetovanja, se termini prilagajo po individualnem dogovoru preko e-maila. Z rezervacijo termina sprejemaš splošne pogoje.

Loading...

FAQ

Individualna svetovanja potekajo v naprej dogovorjenih terminih. V prijavnici se prikažejo vsi trenutno prosti termini, ti pa izbereš tistega, ki ti najbolj ustreza. Po rezervaciji je potrebno počakati še na potrditev termina.

Svetovanja potekajo v živo ali online preko vnaprej dogovorjene aplikacije.

Pred svetovanjem prejmete vprašalnik, ki ga je potrebno izpolniti pred posvetom. Na podlagi vašega vprašalnika se pripravim na svetovanje. V sklopu tega se lahko spoznam z vašim življenjskim slogom in trenutnimi težavami s kožo. Sledi tudi pregled vaše vsakodnevne rutine negovanja obraza. Skozi pogovor bom opozorila na morebitne nepravilnosti v obstoječi rutini in predlagala načine za izboljšavo rutine. Svetovala vam bom glede nadaljnje nege in sestavila individualen protokol, ki je prilagojen zgolj vam in vašemu tipu kože ter pridruženim problematikam. Nov protokol nege v pisni obliki prejmete na e-mail, preko katerega ste opravili prijavo.

Svetovanja v živo so na voljo ob določenih terminih, ki so razpisani v prijavnem obrazcu. Posveti v živo potekajo v pisarni v Ljubljani na Središki ulici 4. Lokacijo in navodila kako najti pisarno prejmete po oddaji prijavnice na vaš e-mail naslov.

Svetovanje še zdaleč ni primerno samo za tiste, ki imajo težave s kožo. Zasnovano je tako, da je primerno tudi za vse tiste, ki preprosto nimate časa in volje, da bi raziskovali področje kozmetike in nege kože do te mere, da bi si lahko vzpostavili ustrezno rutino nege. Tudi če je tvoj cilj ustreznejša rutina nege, nadgraditev obstoječe ali pa pridobivanje novih znanj in veščin ter grajenje pozitivnega odnosa do svoje kože, je svetovanje primerno zate.

Odvisno, kaj imate v mislih z besedo takoj … Če želite takojšnje rezultate, ste na napačnem mestu.

Kozmetični izdelki niso čarobna palčka in urejena rutina nege kože ni čarovnik. Ne moremo kar uvesti novih izdelkov za nego in pričakovati, da bodo naše problematike izginile praktično čez noč.

Svojim varovancem nikoli ne obljubljam rezultatov čez noč. Varovanci, pri katerih smo dosegli najboljše rezultate z nego, so vztrajali z rutino tudi leto dni ali več, ampak vsi poročajo, da se je izplačalo :).

Seveda to ne pomeni, da eno leto ne bo nobenih vidnih rezultatov. Pravilno vzpostavljena rutina nege kože bo vsekakor naredila veliko dobrega za vašo kožo. Koža namreč potrebuje približno mesec dni, da se popolnoma obnovi. Veste kaj to pomeni? Za prve vidne rezultate morate svoji novi rutini nege dati vsaj 4 tedne. Načeloma pa, ko v igro pridejo še aktivne učinkovine, govorimo o vsaj 3-mesečni redni uporabi izdelkov, preden lahko realno ocenimo stanje (sploh na pridruženih problematikah).

Zagotovo boste pa kmalu bo uvedbi nove rutine opazili, da je stanje kože nekoliko bolje, da je koža bolj gladka, bolj enotnega tena.

Da, na voljo so tudi darilni boni. Za nakup darilnega bona mi piši na email: sv*****************@gm***.com. Darilni bon prejmeš v PDF obliki na dogovorjen e-mail naslov.

Mnenja o svetovanju

Trenutno stanje moje kože je bistveno boljše kot pred najinim prvim posvetom. Od dne 16.11.2020 sem se držala tvojega načrta nege. Nimam več težav s papulami ali bolečimi aknami, na splošno mozoljčki in koža tudi hitreje celijo in koža ni več izsušena, se ne lupi. Na otip deluje mehka in zdrava.
 
Pošiljam ti en kolaž slik moje kože, od najbolj
žalostnega obdobja do januarja 2021. Danes imam še kak izbruhec ampak zaenkrat se mi koža tako lepo obnavlja. Po porodu ponoviva svetovanje, samo da vidim kako mi bodo hormončki reagirali. Sama sebi sem dala najlepše darilo da sem se odločila za svetovanje pri tebi.
 
Res sem hvaležna za vso tvoje znanje in izkušnje, pomoč in prijaznost, pa čas! Obvladaš! Samo zahvala ni dovolj, pa vseno – hvala ze stotič! Carica si res.

Želim ti samo povedat, da sem zelo zadovoljna z zdravljenjem in izboljšavo kože. Sicer še ni na končnem cilju in vem, da bo še trajalo pol leta ali eno leto. Ampak odkar sem bila na tvojem svetovanju se mi je kožna bariera očitno izboljšala, koža je na otip veliko bolj mehka.

 
Nega je vredna vsakega evra, pore so se mi začele zelo očitno manjšat, prav tako mi počasi in lepo izginjajo kožni madeži od aken. Prav tako se kažejo rezultati uporabe Skinorena, območja na katerih sem imela prej ves čas podkožne mozolje se občutno izboljšujejo.
 
Kar je pa najpomembnejše, z veseljem opravljam vse korake nege zjutraj in zvečer, ker vem da ima vse skupaj smisel in da počasi vodi do očitno bolj zdrave kože. :)) 
 
Alenka

Z aknami sem imela težave od prvega letnika srednje šole. V dveh mesecih od vpeljave nove rutine, ki mi jo je svetovala Tajka, se je stanje po dolgem času začelo izboljševati. Akne so se mi trenutno akne čist umirile, razen občasnih tu pa tam.

Po najinem posvetu sem se odločila, da zamenjam vse izdelke za nego, saj na nobenega nisem bila posebno navezana. Hvala za vsa priporočila in sprotno pomoč.

Hvala tudi za izredno hiter odziv že na samo prijavo in potem na vsa moja sprotna vprašanja ter dileme pri manjših spremembah v rutini.

Ema

Hej Tajka,

dobro leto je, odkar sva se prvič slišali in si mi priskočila na pomoč.

Želela sem ti povedati, da prejemam ogromno komplimentov glede moje kože, kok je lepa, sijoča, čista. In sem se ti želela iz vsega srca zahvaliti, ker sem tudi s tvojo pomocjo rešila marsikatero težavo.

Priporočam in hvalim te vsakemu, ki me posluša in o tebi imam le lepe besede ter do tebe globoko spoštovanje. Hvala, ker si tukaj zame, za nas, in ker nam pomagaš do lepšega življenja tudi iz vidika ljubezni do sebe in svoje kože.

Tjaša

Nisem želela prenagliti pri pisanju feedbacka, je pa res, da imam poleti običajno precej v redu kožo in da se težave začnejo jeseni / pozimi. Kakorkoli – kot rečeno, sem sledila tvojemu tedenskemu načrtu.

S trenutno situacijo sem glede na prejšnja leta zelo zadovoljna. Sporočam, da nimam več težav s kožo, kakršne sem imela na začetku 🙂 Tako da vsekakor si zelo zelo pomagala, hvala ti! 

Saša

Bi si res želela, da ti napišem eno konstruktivno kritiko, ker vem, da bi ti prav prišla, ampak res nimam kakšnih pripomb. Si obenem prijetna in strokovna, ampak razumljiva, kar je sploh težko, ker imaš nasproti večinoma laike.

Super je, da zapišeš nego na mail, super je, da skušaš uporabiti produkte, ki jih nekdo že ima, super je, da daš predloge za nove poimensko (sem že naročila serum in kremo za bariero). Jaz sicer delam na kadrovskem področju in sem zato veliko z ljudmi. Mislim, da se za dolgoročno dobre človeške in poslovne odnose najbolj splača, če si pristen, iskren in govoriš le o tistem kar res obvladaš in to so sigurno tvoje odlike. Z mano si ziher dobila dolgoročno stranko in poskusnega zajčka za ta in vse naslednje projekte.

Kaja D.

Iskrena hvala za tvoj čas in trud, da se človeku tako lepo posvetiš in vse jasno razložiš. S svetovanjem sem bila zelo zadovoljna, všeč mi je bilo da ti lahko predstavimo vse svoje izdelke, da nam točno poveš ali so primerni za nego naše kože ali ne, ker v poplavi vseh informacij prek spleta velikokrat ne znamo kombinirati pravih produktov in posledično ne pridemo do željenega rezultata. Po svetovanju sem se počutila pomirjeno, da bom kar se da dobro poskrbela za svojo kožo. Zelo sem navdušena nad skripto, ki nam jo pošlješ, ki je polna informacij, opisuje vse kar sva se pogovarjali, vse korake nege ter izdelke ki pridejo v poštev za mojo kožo, plus nega napisana po dnevih kar je enostavno super 🙂 Tajka res si prijetna in odprta oseba in pričaraš tako sproščeno vzdušje. Svetovanje priporočam vsem, ki želijo izvedeti vse o svojem tipu kože, problematikah s katerimi se spopadajo, predloge izdelkov ki bi vam pomagali ter kako opravljati nego. Tajka hvala iz srca, jaz sem bila zelo zadovoljna. Vglavnem, koža se mi je odkar sva imeli svetovanje vidno izboljšala, predvsem opažam razliko v teksturi oz “gladkosti” ter izboljšanje stanja bariere saj me nič več ne zateguje in občutek na koži je udoben. Tudi vnetih aken skoraj da ni, pojavi se mi še kakšna pred ciklusom ampak se hitro “vda”.

Naja M.

Draga Tajka, najlepša hvala za svetovanje. Bilo je točno takšno, kot sem si zamislila in potrebovala. Ne predolgo, na vsa vprašanja si mi razumljivo in brez “neke solate” razložila. Res vrhunsko ! Še posebaj je super to, da pošlješ po razgovoru napisana navodila in se med svetovanjem nisem obremenjevala z zapiski in če si bom vse naenkrat zapomnila ! To je res top, takšen način ! Ko sem se prijavila in dobila tvoja navodila in vprašalnik, se mi je zdelo, da bo pol ure premalo časa. Pa je čisto dovolj časa. Tebi vzame pisanje navodil seveda še dodatno delo in minute.. Tako da TOP ! Moja navodila so sprintana. Če mi kaj ne bo jasno, ti bom pisala. Res je super ta način. In še nikoli v življenju se nisem toliko mazilila po obrazu, vedno mi je bilo odveč, sedaj se pa nege prav veselim! Tebi pa želim na tvoji stokovni poti veliko uspeha in mnogo zadovoljnih strank ! Mislim, da ti jih ne bo manjkalo.

Maja B.

Glede samega svetovanja lahko napisem same pohvale. Dobila sem občutek, da si se mi res posvetila in mi v kratkem času pojasnila ogromno stvari. Hvala tudi za izredno hiter odziv ze na samo prijavo in potem pri pošiljanju načrta nege. Mislim, da je ravno prilagojen osebni načrt nege tisti, ki mi bo najbolj pomagal in mi prihranil čas. Super je, da imam zdaj priročen vodič in mi ni treba več ure in ure raziskovati, kateri izdelki bi bili najbolj primerni za moje težave. Sem zelo zadovoljna in res nisem pričakovala take spremembe v tako hitrem času. Že po prvem tednu je bilo očitno izboljšanje, sedaj po 4 pa sploh! Hvala za tvojo pomoč.

Lea M.

Najprej najlepša hvala za tvoj čas, znanje in vse nasvete. Najbolj sem vesela, da si mi glede na mojo problematiko (atopijski dermatitis) strokovno svetovala in predlagala izdelke, ki bodo odgovarjali moji koži. Priznam, da me je bilo kar malo sram pristopiti k svetovanju, ker sem ne vešča in uporabljam minimalno izdelkov. Veselilo me je, da me v tej smeri nisi obsojala in sva se lepo pogovorili. Navdušena sem nad načrtom nege, ki se ga bom trudila redno izvajati. Iskrena hvala.

Katja Š.

S svetovanjem sem zelo zadovoljna. Vidi se, da imaš ogromno znanja, predvsem pa sem dobila občutek, da si se res posvetila moji problematiki, odgovorila na vsa moja vprašanja in svetovanje izpeljala zelo profesionalno. Zelo uporabno se mi je zdelo, da sva šli čez mojo dosedanjo nego, pri tem pa si pokomentirala, kaj je dobro in kaj bi bilo smiselno dodati. Tudi skripta, ki si mi jo poslala po razgovoru je zelo informativna, všeč mi je, da imam večerno in jutranjo rutino zapisano točno po korakih in da si mi podala veliko predlogov za nove izdelke, med katerimi lahko izbiram. Super mi je, da zdaj točno vem, katere učinkovine so primerne za mojo kožo in sem še toliko bolj motivirana za spopadanje s svojimi kožnimi težavami. Svetovanje bi toplo priporočala vsem, ki se še lovijo z nego kože in med poplavo različnih informacij ter izdelkov ne vedo, kaj izbrati zase.

Urša G.

Z individualnim svetovanjem sem bila izredno zadovoljna. Končno sem našla nekoga, ki se res strokovno spozna na kožo in njeno problematiko. Malce mi je hudo, da česa podobnega nisem odkrila že prej, saj bi si prišparala marsikateri nepotrebni nakup neprimernih izdelkov. Kljub temu, da sem pravi “skincare freak”, ker sem zaradi svojih aken prebrala in pregledala že vse možne zadeve, sem se naučila pri svetovanju marsikaj novega. Individualizirana skripta za nego pa je highlight vsega! Prava biblija z navodili, informacijami in nasveti. Najlepša hvala za ves vložen trud!

Vanja S.

Fotografija: Aleksandra Saša Prelešnik

Cosmedoc svetovanja vodi diplomirana kozmetologinja in magistrica Industrijske farmacije.

Že od nekdaj obožujem kozmetiko, a s študijem kozmetologije se je moja ljubezen do raziskovanja tega področja še poglobila. Ker imam tudi sama problematično ter k aknam nagnjeno kožo, sem se vrgla v raziskovanje sestavin in kozmetičnih izdelkov, ki bi mi izboljšali stanje.

Ob vsem eksperimentiranju in poslušanju (nestrokovnih) nasvetov, sem si stanje kože leta in leta le slabšala. Skočila sem na vsak nasvet, saj sem si želela rezultate čez noč. Bila sem mnenja, da več izdelkov, kot bom uporabila in bolj, kot bom konstantno spreminjala rutino, da se koža ne ”navadi”, bolje bo.

Oh, kako narobe sem imela. Sčasoma sem se naučila poslušati svojo kožo in se učiti na lastnih napakah. Danes vem, da le s konsistentostjo lahko pridemo do željenih rezultatov. 

Raziskovanje na lastni koži mi je prineslo veliko (še kako potrebnih) izkušenj, ki jih sedaj z veseljem v obliki individualnih svetovanj podajam naprej.

Tajka Selan – ustanoviteljica bloga Cosmedoc.si