Cosmedoc svetovalnica

Cosmedoc svetovalnica je online individualno svetovanje - video klic z menoj, tekom katerega razpravljamo o vaši koži, trenutni rutini nege kože in ugotovimo, kateri korak je morebiti problematičen in zavira vaš napredek, hkrati pa zastavimo novo rutino nege kože.

Kozmetični izdelki so danes velik del našega življenja, saj nas kozmetika spremlja praktično na vsakem koraku. Z izbiro pravilnih produktov za nego kože lahko izboljšamo ali spremenimo izgled naše kože, s tem pa pridobimo tudi na samozavesti. Kozmetični izdelki bistveno pripomorejo k izboljšanju kakovosti življenja, hkrati pa blažijo ali zavirajo staranje na varen, zanesljiv način in na znanstveni osnovi.

Vsakodnevno sem v stiku z velikim številom ljudi, ki me prosijo, naj jim svetujem, kaj naj uporabijo za nego svoje kože. In čeprav si želim, da bi lahko vsem dala enak odgovor, ne morem, ker bi bilo neodgovorno od mene, da dajem priporočila, ne da bi se prej spoznala z vašo kožo in vašo trenutno rutino nege kože. 

Tako sem se odločila, da ustvarim storitev za ljudi, ki si resnično želijo fenomenalno rutino nege kože, ki hkrati zdravi in zaščiti vašo kožo. 

Do sedaj sem delala s strankami starimi od 15, pa tudi do zgodnjih šestdesetih let! Večina mojih varovank se je name obrnila po drugo mnenje, saj so po številnih obiskih dermatologov in kozmetičark razočarano ugotovile, da jim njihovi zastavljeni protokoli ne ustrezajo in da se stanje kože ne izboljšuje.

Uvodno spoznavanje

Pred online svetovanjem mi varovanci posredujejo svoje trenutne rutine nege kože in izpolnijo vprašalnik v katerem se spoznam z vašo kožo in njenimi problematikami. Predhodno izpolnjen vprašalnik in izdelki mi omogočajo raziskovanje sestavin in vpogled v vašo kožo kot priprava na naš videoklic. 

Doslej je večina mojih varovank uporabljala izdelke za nego kože, ki dobesedno uničujejo kožno bariero in posledično pri večini povzročajo izbruhe v obliki aken ali ekcemov. Medtem ko nekatere varovanke uporabljajo odlične izdelke, le te uporabljajo napačno, kar zavira njihov napredek.

Konec eksperimentiranja

Po našem svetovanju, kjer postavim tono vprašanj in mi je jasno, kaj pri negi počnete narobe, lahko sestavim novo rutino nege kože, ki bo hkrati zdravila, a vseeno ščitila vašo kožo. Po opravljenem svetovanju na email prejmeš obsežen PDF dokument, s podrobnimi razlagami in navodili ter povsem prilagojenimi rutinami za nego kože zjutraj in zvečer, vrstnim redom izdelkov in povezavami do njih.

In nato se lahko pričneš posluževati nove rutine, brez ugibanja ali eksperimentiranja, ter samo uživaš ob dejstvu, da bo koža v nekaj mesecih v bistveno boljšem stanju, kot pred začetkom svetovanja.

Kaj obsega online individualno svetovanje?

Individualno svetovanje traja med 30-45 minut in obsega:

Pregled in oceno stanja vaše kože: v sklopu uvodnega pogovora definiramo problematike in stanja na koži, ki jih želimo z novo rutino izboljšati.

Pregled vaše trenutne rutine nege kože:  v tem koraku ugotovimo, katere napake počnete pri negi kože in tako določimo vzrok za problematike, ki se pojavljajo na vaši koži.

Obrazložitev potrebnih sprememb in pojasnitev dodajanja/spreminjanja ali odzvema posameznega koraka v negi kože: v drugem delu svetovanja sledi obrazložitev potrebnih sprememb v rutini, razlog za izbiro posameznih izdelkov in znanstveno ozadje posameznega koraka.

Nov plan nege kože: tekom svetovanja se pogovorimo o spremembah v vašem protokolu nege na podlagi katere zastavim nov plan nege kože.

Individualna skripta: po zaključenem svetovanju vsakemu mojemu varovancu pripada individualna skripta, v kateri je zapisano vse, kar smo se dogovorili tekom svetovanja, obrazloženi so posamezni koraki nege kože in zakaj so potrebni, vključena je tudi jutranja in večerna rutina po dnevih ter predlogi za izdelke.

FAQ

Svetovanje je primerno za vse, ki se izgubite v poplavi informacij in izdelkov, za vse, ki ne najdete pravilne rutine nege kože in za vse, ki se spopadate z določenimi kožnimi problematiki in ne veste, kako se z njimi spopasti. Preprosto povedano, svetovanje je primerno za ženske in moške vseh starosti.

Individualna svetovanja potekajo v naprej dogovorjenih terminih. V prijavnici se prikažejo vsi trenutno prosti termini, ti pa izbereš tistega, ki ti najbolj ustreza. Po rezervaciji je treba počakati še na potrditev termina.

Svetovanja potekajo online preko vnaprej dogovorjene aplikacije – bodisi Skype, Zoom, GoToMeeting, MS Teams ali kar preko Instagrama.

Svetovanj ne izvajam v živo, ker nimam prostora kjer bi svetovanja izvajala. Z namenom, da vse poteka čim bolj sproščeno in da se vnaprej spoznam z vašo kožo in problematikami izpolnite obsežen vprašalnik, v katerega morate priložiti tudi svojo fotografijo brez ličil. Svetovanje temelji predvsem na pogovoru, na začetku se pogovoriva o tvoji koži, mi opišeš vse težave in na podlagi tega potem vidim kje leži težava. Običajno je to v izbranih kozmetičnih izdelkih in pa vrstnem redu uporabe teh izdelkov. Skupaj tudi zastavimo cilje in vidimo kaj je tisto kar želimo z nego kože doseči. Punce se vračajo zadovoljne in poročajo o rezultatih, kljub temu, da je svetovanje online.

Po opravljenem svetovanju prejmete individualen plan nege kože na e-mail, preko katerega ste se prijavili, ki ga pripravim po našem svetovanju. Plan nege kože vsebuje osnovne informacije o vaših problematikah, opise rutin in navodila, plan nege kože po dnevih in pa predloge za izdelke.

Cena online individualnega svetovanja je 100 EUR. V ceno svetovanja je vključeno še spremljanje 1 teden po samem svetovanju v kolikor imate dodatna vprašanja ali potrebujete dodatne nasvete. Po tem se vsa dodatna svetovanja in prilagajanja rutine plačajo 50 EUR. Po določitvi termina za svetovanje na email prejmeš račun, s katerim potrdiš svoj termin.

Da, na voljo so tudi darilni boni. Za nakup darilnega bona mi piši na email: svetovanje.cosmedoc@gmail.com. Darilni bon prejmeš v PDF obliki na dogovorjen e-mail naslov.

Mnenja o svetovanju

Trenutno stanje moje kože je bistveno boljše kot pred najinim prvim posvetom. Od dne 16.11.2020 sem se držala tvojega načrta nege. Nimam več težav s papulami ali bolečimi aknami, na splošno mozoljčki in koža tudi hitreje celijo in koža ni več izsušena, se ne lupi. Na otip deluje mehka in zdrava.
 
Pošiljam ti en kolaž slik moje kože, od najbolj
žalostnega obdobja do januarja 2021. Danes imam še kak izbruhec ampak zaenkrat se mi koža tako lepo obnavlja. Po porodu ponoviva svetovanje, samo da vidim kako mi bodo hormončki reagirali. Sama sebi sem dala najlepše darilo da sem se odločila za svetovanje pri tebi.
 
Res sem hvaležna za vso tvoje znanje in izkušnje, pomoč in prijaznost, pa čas! Obvladađ! Samo zahvala ni dovolj, pa vseno – hvala ze stotič! Carica si res.

Želim ti samo povedat, da sem zelo zadovoljna z zdravljenjem in izboljšavo kože. Sicer še ni na končnem cilju in vem, da bo še trajalo pol leta ali eno leto. Ampak odkar sem bila na tvojem svetovanju se mi je kožna bariera očitno izboljšala, koža je na otip veliko bolj mehka.

 
Nega je vredna vsakega evra, pore so se mi začele zelo očitno manjšat, prav tako mi počasi in lepo izginjajo kožni madeži od aken. Prav tako se kažejo rezultati uporabe Skinorena, območja na katerih sem imela prej ves čas podkožne mozolje se občutno izboljšujejo.
 
Kar je pa najpomembnejše, z veseljem opravljam vse korake nege zjutraj in zvečer, ker vem da ima vse skupaj smisel in da počasi vodi do očitno bolj zdrave kože. :)) 
 
Alenka

Z aknami sem imela težave od prvega letnika srednje šole. V dveh mesecih od vpeljave nove rutine, ki mi jo je svetovala Tajka, se je stanje po dolgem času začelo izboljševati. Akne so se mi trenutno akne čist umirile, razen občasnih tu pa tam.

Po najinem posvetu sem se odločila, da zamenjam vse izdelke za nego, saj na nobenega nisem bila posebno navezana. Hvala za vsa priporočila in sprotno pomoč.

Hvala tudi za izredno hiter odziv že na samo prijavo in potem na vsa moja sprotna vprašanja ter dileme pri manjših spremembah v rutini.

Ema

Hej Tajka,

dobro leto je, odkar sva se prvič slišali in si mi priskočila na pomoč.

Želela sem ti povedati, da prejemam ogromno komplimentov glede moje kože, kok je lepa, sijoča, čista. In sem se ti želela iz vsega srca zahvaliti, ker sem tudi s tvojo pomocjo rešila marsikatero težavo.

Priporočam in hvalim te vsakemu, ki me posluša in o tebi imam le lepe besede ter do tebe globoko spoštovanje. Hvala, ker si tukaj zame, za nas, in ker nam pomagaš do lepšega življenja tudi iz vidika ljubezni do sebe in svoje kože.

Tjaša

Nisem želela prenagliti pri pisanju feedbacka, je pa res, da imam poleti običajno precej v redu kožo in da se težave začnejo jeseni / pozimi. Kakorkoli – kot rečeno, sem sledila tvojemu tedenskemu načrtu.

S trenutno situacijo sem glede na prejšnja leta zelo zadovoljna, je pa še seveda nekaj prostora za izboljšave.

Po dolgem času se ti spet oglašam in ti sporočam, da nimam več težav s kožo, kakršne sem imela na začetku 🙂 Tako da vsekakor si zelo zelo pomagala, hvala ti! 

Glede samega svetovanja lahko napisem same pohvale. Dobila sem občutek, da si se mi res posvetila in mi v kratkem času pojasnila ogromno stvari. Hvala tudi za izredno hiter odziv ze na samo prijavo in potem pri pošiljanju načrta nege. Mislim, da je ravno prilagojen osebni načrt nege tisti, ki mi bo najbolj pomagal in mi prihranil čas. Super je, da imam zdaj priročen vodič in mi ni treba več ure in ure raziskovati, kateri izdelki bi bili najbolj primerni za moje težave. Sem zelo zadovoljna in res nisem pričakovala take spremembe v tako hitrem času. Že po prvem tednu je bilo očitno izboljšanje, sedaj po 4 pa sploh! Hvala za tvojo pomoč.

Lea M.

Iskrena hvala za tvoj čas in trud, da se človeku tako lepo posvetiš in vse jasno razložiš. S svetovanjem sem bila zelo zadovoljna, všeč mi je bilo da ti lahko predstavimo vse svoje izdelke, da nam točno poveš ali so primerni za nego naše kože ali ne, ker v poplavi vseh informacij prek spleta velikokrat ne znamo kombinirati pravih produktov in posledično ne pridemo do željenega rezultata. Po svetovanju sem se počutila pomirjeno, da bom kar se da dobro poskrbela za svojo kožo. Zelo sem navdušena nad skripto, ki nam jo pošlješ, ki je polna informacij, opisuje vse kar sva se pogovarjali, vse korake nege ter izdelke ki pridejo v poštev za mojo kožo, plus nega napisana po dnevih kar je enostavno super 🙂 Tajka res si prijetna in odprta oseba in pričaraš tako sproščeno vzdušje. Svetovanje priporočam vsem, ki želijo izvedeti vse o svojem tipu kože, problematikah s katerimi se spopadajo, predloge izdelkov ki bi vam pomagali ter kako opravljati nego. Tajka hvala iz srca, jaz sem bila zelo zadovoljna. Vglavnem, koža se mi je odkar sva imeli svetovanje vidno izboljšala, predvsem opažam razliko v teksturi oz “gladkosti” ter izboljšanje stanja bariere saj me nič več ne zateguje in občutek na koži je udoben. Tudi vnetih aken skoraj da ni, pojavi se mi še kakšna pred ciklusom ampak se hitro “vda”.

Naja M.

Meni je bilo res super, nimam nobene kritike, pripombe. Predvsem mi je najbolj všeč bilo to, da vse podatke, izbrane izdelke, celotni plan nege dobiš na mail, vse lepo razdeljeno po dnevih, da res točno veš kateri dan kateri izdelek. Se res vidi da se za vsakega posebej potrudiš, da vložiš čas in sebe v vsako svetovanje. Si res super punca, bi te imela kar doma, da bi lahko vsak teden malo poklepetali o negi in izdelkih. Res hvala za vse, izbrane izdelke sem že naročila, upam da čimprej pridejo. Sem menjala tudi kremo po tvojem predlogu in se mi zdi da je koža že po enem tednu malenkost boljša, predvsem manj zategovanja.

Nuša T.

Draga Tajka, najlepša hvala za svetovanje. Bilo je točno takšno, kot sem si zamislila in potrebovala. Ne predolgo, na vsa vprašanja si mi razumljivo in brez “neke solate” razložila. Res vrhunsko ! Še posebaj je super to, da pošlješ po razgovoru napisana navodila in se med svetovanjem nisem obremenjevala z zapiski in če si bom vse naenkrat zapomnila ! To je res top, takšen način ! Ko sem se prijavila in dobila tvoja navodila in vprašalnik, se mi je zdelo, da bo pol ure premalo časa. Pa je čisto dovolj časa. Tebi vzame pisanje navodil seveda še dodatno delo in minute.. Tako da TOP ! Moja navodila so sprintana. Če mi kaj ne bo jasno, ti bom pisala. Res je super ta način. In še nikoli v življenju se nisem toliko mazilila po obrazu, vedno mi je bilo odveč, sedaj se pa nege prav veselim! Tebi pa želim na tvoji stokovni poti veliko uspeha in mnogo zadovoljnih strank ! Mislim, da ti jih ne bo manjkalo.

Maja B.

Najprej najlepša hvala za tvoj čas, znanje in vse nasvete. Najbolj sem vesela, da si mi glede na mojo problematiko (atopijski dermatitis) strokovno svetovala in predlagala izdelke, ki bodo odgovarjali moji koži. Priznam, da me je bilo kar malo sram pristopiti k svetovanju, ker sem ne vešča in uporabljam minimalno izdelkov. Veselilo me je, da me v tej smeri nisi obsojala in sva se lepo pogovorili. Navdušena sem nad načrtom nege, ki se ga bom trudila redno izvajati. Iskrena hvala in se javim po mesecu dni; obljubim, da bom pridna in upoštevala načrt.

Katja Š.

S svetovanjem sem zelo zadovoljna. Vidi se, da imaš ogromno znanja, predvsem pa sem dobila občutek, da si se res posvetila moji problematiki, odgovorila na vsa moja vprašanja in svetovanje izpeljala zelo profesionalno. Zelo uporabno se mi je zdelo, da sva šli čez mojo dosedanjo nego, pri tem pa si pokomentirala, kaj je dobro in kaj bi bilo smiselno dodati. Tudi skripta, ki si mi jo poslala po razgovoru je zelo informativna, všeč mi je, da imam večerno in jutranjo rutino zapisano točno po korakih in da si mi podala veliko predlogov za nove izdelke, med katerimi lahko izbiram. Super mi je, da zdaj točno vem, katere učinkovine so primerne za mojo kožo in sem še toliko bolj motivirana za spopadanje s svojimi kožnimi težavami. Svetovanje bi toplo priporočala vsem, ki se še lovijo z nego kože in med poplavo različnih informacij ter izdelkov ne vedo, kaj izbrati zase.

Urša G.

Z individualnim svetovanjem sem bila izredno zadovoljna. Končno sem našla nekoga, ki se res strokovno spozna na kožo in njeno problematiko. Malce mi je hudo, da česa podobnega nisem odkrila že prej, saj bi si prišparala marsikateri nepotrebni nakup neprimernih izdelkov. Kljub temu, da sem pravi “skincare freak”, ker sem zaradi svojih aken prebrala in pregledala že vse možne zadeve, sem se naučila pri svetovanju marsikaj novega. Individualizirana skripta za nego pa je highlight vsega! Prava biblija z navodili, informacijami in nasveti. Najlepša hvala za ves vložen trud!

Vanja S.

Bi si res želela, da ti napišem eno konstruktivno kritiko, ker vem, da bi ti prav prišla, ampak res nimam kakšnih pripomb. Si obenem prijetna in strokovna, ampak razumljiva, kar je sploh težko, ker imaš nasproti večinoma laike.

Super je, da zapišeš nego na mail, super je, da skušaš uporabiti produkte, ki jih nekdo že ima, super je, da daš predloge za nove poimensko (sem že naročila serum in kremo za bariero). Jaz sicer delam na kadrovskem področju in sem zato veliko z ljudmi. Mislim, da se za dolgoročno dobre človeške in poslovne odnose najbolj splača, če si pristen, iskren in govoriš le o tistem kar res obvladaš in to so sigurno tvoje odlike. Upam, da ti bo tole kar si zdaj začela všeč in da ti bo šibalo, kot si si zastavila. Z mano si ziher dobila dolgoročno stranko in poskusnega zajčka za ta in vse naslednje projekte.

Kaja D.

Prijave na online individualno svetovanje

Prijave na svetovanje so odprte! Vse proste termine najdeš v spodnjem obrazcu. Z rezervacijo termina sprejemaš splošne pogoje.

Loading...

Kdo se skriva za Cosmedoc.si?

Fotografija: Aleksandra Saša Prelešnik

Za Cosmedocom se skriva 24-letna diplomirana kozmetologinja (ne kozmetičarka) in bodoča magistrica Industrijske farmacije.

Že od nekdaj obožujem kozmetiko, a s študijem kozmetologije se je moja ljubezen do raziskovanja tega področja še poglobila. Ker imam tudi sama problematično ter k aknam nagnjeno kožo, sem se vrgla v raziskovanje sestavin in kozmetičnih izdelkov, ki bi mi izboljšali stanje.

Ob vsem eksperimentiranju in poslušanju (nestrokovnih) nasvetov, sem si stanje kože leta in leta le slabšala. Skočila sem na vsak nasvet, saj sem si želela rezultate čez noč. Bila sem mnenja, da več izdelkov, kot bom uporabila in bolj, kot bom konstantno spreminjala rutino, da se koža ne ”navadi”, bolje bo.

Oh, kako narobe sem imela. Sčasoma sem se naučila poslušati svojo kožo in se učiti na lastnih napakah. Danes vem, da le s konsistentostjo lahko pridemo do željenih rezultatov. 

Raziskovanje na lastni koži mi je prineslo veliko (še kako potrebnih) izkušenj, ki jih sedaj z veseljem v obliki individualnih svetovanj podajam naprej.

Tajka Selan – ustanoviteljica bloga Cosmedoc.si