Najljubša lepotna odkritja 2021 1. del

Leto 2021 je zaznamovalo nekaj lepotnih odkritij, ki si z letošnjim letom zaslužijo prostor tudi na blogu.

Leto 2021 je zaznamovalo nekaj lepotnih odkritij, ki si z letošnjim letom zaslužijo prostor tudi na blogu. Verjamem, da za tiste, ki me redno spremljate ta objava ne bo prinesla šokantnih novosti, bo pa na enem mestu združevala vse pluse in minuse izdelkov, ki so zaznamovali mojo rutino nege kože v letu 2021.

Prva polovica leta je bila zaznamovana z zdravljenjem z zdravilom Roaccutane, zaradi česar nisem imela veliko manevrskega prostora za eksperimentiranje z aktivnimi učinkovinami. Sem pa na ta račun spoznala kar nekaj finih nevtralnih izdelkov, za katere verjamem, da se bodo lepo podali v vsako rutino. Druga polovica leta je že dopuščala več testiranja, zato sem se poigravala z mnogimi aktivnimi izdelki, a zares sta me prepričala le dva.

Najbolj organski se mi zdi pregled, ki poteka tako, kot poteka tudi naša rutina, od čistil, serumov, krem, pa do SPFjev. Pa kar začnimo..

Geek&Gorgeous Jelly Joker

Če ga okličem z ”the cleanser of the year” mora biti nekaj na njem. V zadnjem letu sem preizkusila malo morje čistil, večino pa tudi kmalu po odprtju predala naprej, saj se na moji koži niso obnesla, kot bi si želela. V zadnjih mesecih sem imela precej občutljive oči in preprosto nisem našla čistila, ki mi jih ne bi razdražilo, a bi hkrati vseeno ustrezno odstranilo celoten makeup na očeh (to je bilo še posebej pomembno, ko sem imela podaljšane trepalnice, saj nisem mogla uporabljati oljnega čistila ali vatic). Pri čistilih na vodni osnovi sem na splošno zelo izbirčna. Zame morajo imeti pravo teksturo (da imaš občutek, da je koža čista, a ne ”squeaky clean”), mora ustrezno odstraniti ličila okoli oči in ostanke oljnega čistila, po uporabi koža ne sme zategovati, ne sme dražiti oči, idealno je tudi neodišavljeno. Geek&Gorgeous Jelly Joker je pokljukal vse alineje.

Ali bo primeren tudi zate? Po vaših ocenah se ta čistilni gel zagotovo zavihti na vrh lestvice glede nežnosti, a hkrati tudi učinkovitosti odstranjevanja nečistoč s kože. Testiran je tudi na zelo občutljivih posameznicah, ki jih je zategovalo po uporabi vseh čistilnih gelov. Izmed vseh je ta povzročal najmanj preglavic. Dodatna prednost je, da je cenovno zelo ugoden in ni že za nevtralno čistilo potrebno odšteti veliko EUR.

Čistilec je na voljo na Superskin.si.

Miss Alice Cosmetics Glow With The Flow

Verjamem, da bo to edini izdelek pri katerem bodo dvakrat pogledale tudi moje redne sledilke. Izdelek, ki je del moje stalne jutranje rutine že od meseca julija, a sem vam ga verjetno od takrat, pa do danes pokazala le 1-krat. Zakaj? Še sama nimam odgovora, izgubil se je nekje v procesu. Vem le, da je edini antioksidativni serum, ki me je do sedaj sezul in da sem že na drugi flaški!

Ker ga so sedaj nisem pretirano omenjala, sem ga seveda dolžna predstaviti. Miss Alice Cosmetics serume zagotovo poznate. Bili so eni izmed prvih, ki so mi zares prirastli k srcu. Moja ljuba sta še zmeraj Hey Gorgeous in Face It, You Love Me, a Glow With The Flow je drugačen. Zares gre za ”moisturizer”, a ker ga uporabljam kot serum, ga bom umestila kar mednje. Lahek, neodišavljen fluid vsebuje kombinacijo glicerola, hialuronske kisline, prebiotikov in glavnih zvezd: peptidnega kompleksa, astaksantina in ekstrakta Centelle Asiatice.

 

Ali bo primeren tudi zate? Najbolj me je presenetila lahka, a izredno prijetna tekstura izdelka, ki na moji koži naredi tisto bistveno razliko v jutranji rutini. Koža je po nanosu bolj navlažena, na daljši rok tudi bistveno bolj sijoča. Če Glow With The Flow nekaj dni ne uporabljam, opazim razliko na koži, saj ima manj sijaja. Izdelek priporočam vsem, ki iščejo dober nevtralen antioksidativni serum v svoji rutini, ki ga lahko pokombinirajo s kakšno aktivno učinkovino več. Jaz ga recimo kombiniram z azelaično kislino. Pozorni bodite tisti, ki vam hialuronska kislina dela težave. Meni mnogi izdelki s hialuronsko kislino delajo štalo, a ta k sreči ni eden izmed njih. Mogoče zato, ker do dne, ko sem se lotila pisati to objavo nisem vedela, da jo dejansko vsebuje 😀

Najdete ga na Miss Alice spletni strani: Miss Alice Glow With The Flow. Stane 17,9 €. S kodo COSMEDOC10 pa ga lahko dobiš 10% ceneje.

Rilastil Multirepair H.A. serum

Z začetkom jemanja Roaccutana sem predlani konec leta resne aktivne učinkovine postavila na stran. Serumi s kislinami preprosto niso našli mesta v moji rutini, a sem si občasno, kljub Roaccutanu, vseeno upala poseči po Rilastilovem Multirepair H.A. serumu, ki me je po vsaki uporabi navdušil. Kot ves čas poudarjam, kozmetika ne dela čudežev, a ta serum na moji koži naredi tisti wau učinek že naslednje jutro po nanosu.

Kot aktivna učinkovina je dodana mandelična kislina, ki je meni v splošnem najljubša hidroksi kislina. Mandelična kislina je nežnejša alternativa ostalim AHA kislinam, a kljub temu izkazuje odlične učinke kot so:

  • Nežna eksfoliacija poskrbi za lepšo, bolj gladko kožo
  • Pomaga pri posvetljevanju hiperpigmentacij in postinflamatornih eritemov in skrbi za enotnejši ten kože
  • Odstranjuje odmrle kožne celice, ki vodijo v mašenje por in posledično nastajanje aken.

Več o učinkih kislin lahko prebereš v blogu Vodič po kislinah za začetnike.

V Multirepair H.A. serumu je dodan še antioksidativni kompleks, ki skrbi za antioksidativno zaščito kože. Več o Multirepair liniji, sestavinah in konkretno o Multirepair H.A. serumu najdete na Instagramu v highlightu Multirepair.

Ali bo primeren tudi zate? Uporabnice so navdušene nad učinkom Multirepair H.A. seruma in kmalu po začetku uporabe opažajo bolj sijočo in mehkejšo kožo. Na koži pusti izredno prijeten, svilnat občutek in je meni osebno eden izmed najprijetnejših serumov. Ponovno pozor vsem, ki vam hialuronska kislina dela težave. Tukaj je sicer v kombinaciji s kislinami, ki so učinkovite pri zdravljenju aken, zato zna biti, da končen izdelek ne bo tako problematičen kot sama hialuronska kislina.

Najdete ga na Pharmagea spletni strani: Rilastil Multirepair H.A. serum. Cena je visoka, 69,78€, a traja nekaj mesecev. S kodo TAJKA10 pa ga lahko dobiš 10% ceneje. Koda je affiliate.

Laponie Calming Treatment

Calming Treatment je nevtralni dragulj, ki sem ga po slučaju odkrila v mesecu juniju. Od takrat naprej je del moje vsakodnevne jutranje rutine. Laponie je relativno nova znamka na slovenskem trgu, zato verjamem, da je še marsikomu neznana. Gre za skandinavsko znamko, ki se z minimalističnim INCI seznamom drži ”no-nonsense skincare” filozofije in tako v izdelke dodaja samo nujno potrebne sestavine. Tudi Calming Treatment je po sestavi minimalističen, a vsebuje točno to, kar mora, da je učinkovit. Sestavine, kot so madekasozid (aktivna učinkovina iz ekstrakta Centelle Asiatice), ektoin in ramnozo, so dodane z namenom pomirjanja in zmanjšanja vnetnih procesov v koži.

Ali bo primeren tudi zate? Učinkovito vlaži in pomiri kožo. Priporočam ga vsem v iskanju učinkovitega nevtralnega vlažilnega in/ali pomirjevalnega seruma, saj zaradi dodatka madekasozida deluje protivnetno. V negi lahko nadomesti vlažilni serum, še posebej ga priporočam vsem, ki imate problematično kožo, tako z vidika aken, kot z vidika rdečice. Dodatna prednost je, da ne vsebuje hialuronske kisline, zato bo primeren tudi za vse, ki vam ta sicer nagaja.

Najdete ga na Magnaja spletni strani: Laponie Calming Treatment. S kodo TAJKA10 ga lahko dobiš 10% ceneje.

Viderage gel

Intimni gel, ki je postal prava ljubezen skincare navdušenk. V osnovi je namenjen negi vaginalnega predela, za povečanje tonusa, a zares to počne tudi na obrazu. Gre za odlično dodelan izdelek na osnovi rastnih faktorjev, ki imajo močan učinek na stimulacijo sinteze kolagena in pomirjanje kože. Rastni faktorji so tako primerni za vse indikacije, od aken, anti-ageinga, hiperpigmentacij, odrgnin, ranic, itd. Več o rastnih faktorjih sem pisala v tej objavi na Instagramu. Poleg te aktivne učinkovine izdelek vsebuje še hialuronsko kislino in niacinamid.

Ali bo primeren tudi zate? Na podlagi vaših mnenj je gel prijeten, pomirjujoč in ugodno vpliva na različna vnetna stanja kože. Največ pozitivnih izkušenj pride s strani tistih, ki imate težave z aknami, saj pomaga tudi pri bledenju postinflamatornih eritemov. V moji rutini je Viderage gel popolnoma nadomestil barierni serum. Cena je za količino izdelka sprejemljiva, sam gel pa ob vsakodnevni uporabi zdrži vsaj 3 mesece.

Na voljo je na Pharmagea spletni strani: Viderage gel. S kodo TAJKA10 pa ga lahko dobiš 10% ceneje. Koda je affiliate.

Kot vedno poudarjam na Instagramu moram tudi tukaj dodati, da kar ustreza meni, ni nujno, da bo tudi vam. Izdelke, ki vam jih kažem so sicer preizkusile tudi številne sledilke, a vemo, da kar ustreza 100 osebam ni nujno, da bo tudi 101.

To je prvih pet izdelkov, ki me je navdušilo v letu 2021! Kmalu se vrnem še z drugim delom, v katerem bom predstavila svoje favorite iz kategorije nevtralnih krem, krem z zaščitnim faktorjem in dekorativne kozmetike.

Če imaš kakšne izkušnje s katerim izmed omenjenih izdelkov, bom vesela, če jih zapišeš v komentar pod objavo.

Potrebuješ pomoč pri vzpostavljanju rutine nege?

Če si želiš nego kože, ki hkrati zdravi in zaščiti tvojo kožo brez ugibanja ali eksperimentiranja, dobrodošla v Cosmedoc svetovalnico.

Individualno, posebej tebi prilagojeno svetovanje, skozi katerega skupaj poiščeva pravo rutino in izdelke za nego kože. 

Deli objavo

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Objavi komentar