Kozm. VS kozm.

Evo, ta objava je nastala z namenom, da vam bo malo bolj jasno, zakaj sva sploh začeli z blogom.

Evo, ta objava je nastala z namenom, da vam bo malo bolj jasno, zakaj sva sploh začeli z blogom.

Kot že veste sva Neli in Tajka, obe študentki kozmetologije. Ja, Word mi že podčrtava besedo kozmetologija, kaj za boga sploh to je, če še Word ne ve? V 99%, ko nekomu omenim, da študiram kozmetologijo, najprej dobim čuden pogled, nato pa mu sledi eno izmed naslednjih vprašanj. Kaj to je kaj z vesoljem povezano (sej veš vesolje=kozmos) ali pa aja, sej to se nohte učiš delat ne? Hvala bogu za tisti 1% populacije, ki dejansko ve, kaj to je, da ne dobim ošpic vsakič, ko povem kaj študiram.

IMG_4852-2

Študij kozmetologije in študij kozmetike se med seboj razlikujeta najbrž za vsaj eno svetlobno leto. In ravno to je bil eden izmed razlogov, da sva se odločili začeti z blogom. Da širši populaciji predstaviva kaj se mi sploh učimo, da to ni faks, ki ga narediš z dvema levima rokama in, da je to znanje zelo koristno in verjameva, da bo v prihodnosti še bolj zaželjeno.

Čisto mimogrede, trg kozmetike je vsako leto v porastu. Ugotovili so, da si tudi tisti, ki tako rekoč nimajo denarja, kupujejo kozmetične izdelke, ker se želijo počutiti lepi, zase. Posledično pa se s tem tudi boljše počutijo in s tem ni prav nič narobe.

Kozmetologinje smo usposobljene za izdelavo kozmetičnih izdelkov in, da analiziramo njihovo sestavo. Že od začetka faksa se v laboratoriju učimo pripravljati vse vrste kozmetičnih izdelkov. Ja, tudi maskaro smo spackale skupaj, pa ne, da bi jo bilo težko narediti, le velik ˝mess˝ je bil po končani vaji. Pa, da ne omenjam sošolk, ki so si s samoporjavitveno kremo na noge ˝narisale˝ pikice in vzorec zebre. Še dobro, da smo takrat nosili le dolge hlače, ker to čudo se ni spralo dol več kot 1 teden. Poleg tega, pa še malo izoliramo celice, sintetiziramo rekombinantne gene, pridobivamo antibiotike iz bakterij, pa še dosti zanimivih stvari bi se našlo. Če vas vsaj malo zanimajo kozmetika, dermatologija, imunologija in toksikologija je to verjetno pravi študij. Terna!

IMG_4853

Študij kozmetike pa vam da znanje o kozmetični negi, pedikuri, manikuri, wellnesu in ličenju. Pa, da ne bo pomote, namen te objave ni, da pljuvamo po drugih, ker roko na srce, tudi midve imava radi urejene nohte in trepalnice, no tudi obraz.

Midve sva se spoznali v prvem letniku študija na izpitu iz celične biologije in po tem se je najino prijateljstvo okrepilo. Vedno, ko sva šli na kavo, sva debatirali o določeni temi na področju kozmetologije in vedno sva si na koncu rekli: pa to bi moral še kdo drug vedet! To bi še bilo treba spremenit! No in tako je prišlo do ideje za blog, ki sva jo vlekli dlje, kot se vleče ponedeljek na faksu. In zdaj, ko sva se končno zbrcali v rit, bo Neli pobegnila v Španijo, na študij dermofarmacije. Ja, kak bova pa to hendlali? To še ne veva, vse kar veva pa je, da želiva predajati najino znanje in, da se želiva s pisanjem tega bloga naučiti še kaj novega.

Poleg x-kratnega opisovanja, kaj je kozmetologija, sva na promocijah dostikrat tudi slišali: ampak sem prebrala, da to pa ni tako. No, midve bova utišali marketing in vse ostale stresorje, da boste dobili čisto sliko. Želiva si vam približati kozmetologijo in, da jo boste na koncu tudi razumeli, ker ni težka. Le videti je treba, katera informacija je pomembna in biti malo samokritičen. Ni vsaka reklama nujno resnična, saj se z razlogom imenuje ˝reklama˝.

Kaj ni boljše, da imate sami toliko znanja, da pridete v trgovino, si ogledate kozmetični izdelek in točno veste ali vam ustreza ali ne, ali vas nekdo zavaja z imenom izdelka ali ne, ali je samo embalaža privlačna, cena pa vrtoglava?

No, takšnega ločevanja se boste tukaj zagotovo naučili. Verjetno pa si boste tudi odgovorili na marsikatero vprašanje, ki vas že dlje časa žuli.

podpis

 

Potrebuješ pomoč pri vzpostavljanju rutine nege?

Če si želiš nego kože, ki hkrati zdravi in zaščiti tvojo kožo brez ugibanja ali eksperimentiranja, dobrodošla v Cosmedoc svetovalnico.

Individualno, posebej tebi prilagojeno svetovanje, skozi katerega skupaj poiščeva pravo rutino in izdelke za nego kože. 

Deli objavo

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Objavi komentar