Mislim, da pravkar mineva kakšno leto dni, odkar sem se odločila, da na blogu Cosmedoc.si odprem tudi kategorijo Slovenska kozmetika. Najprej sem želela, da moj blog ostane strokoven, da na njem ne boste našli ocen izdelkov. A odločitev za Slovensko kozmetiko je zrastla z namenom, da bi vam predstavila kako krasne kozmetične proizvajalce imamo v naši majhni Sloveniji. Do sedaj ste bili vajeni večinoma predstavitev znamk in njihovih produktov, a tokrat sem se odločila za nekaj drugačnega, ker je tudi znamka, ki jo bom danes predstavila drugačna.

Vsako jesen in zimo pride in na srečo tudi odide obdobje, ko so vsi bolni. In seveda, če tvoj imunski sistem ni ravno Kitajski zid, tudi ti podležeš virusom in bakterijam, ter obležiš. Pa vedno ravno takrat, ko imaš največ dela, pa po možnosti še ravno pred prazniki. No, letos ne bo tako! Letos te bodo pred virusi in bakterijami še dodatno obvarovale nove kreacije izpod rok Skinfairytale. Ker Katarina želi, da nismo preveč na bolniški, je razvila kar tri izdelke, ki ti bodo pomagali vstati na noge ali pa pomagali tvojemu imunskemu sistemu, da ne obležiš. Govorim o izdelkih EasyBreathe, CalmDown in pa ImmuneBoost.

Tokrat se bomo v Slovenski kozmetiki spoznali s prehranskim dopolnilom Gaia Naturelle Kolagen Shot. Gre za prehransko dopolnilo, ki vsebuje 5000 mg morskega kolagena tipa I, MSM, hialuronsko kislino, vitamine in cink. Zakaj je sploh zaželjeno, da uživamo prehranska dopolnila s kolagenom in kaj naredi Kolagen Shot tako poseben?

Add Actives C20 Tetraforce Activator je izjemno koncentriran serum na oljni osnovi, ki vsebuje najbolj stabilno obliko vitamina C in ene izmed najmočnejših naravnih antioksidantov. Kombinacija vseh sestavin izboljšuje izgled kože, kožo ščiti pred škodljivimi učinki radikalov in tako upočasnjuje proces fotostaranja, posvetli hiperpigmentacije in post-inflamatorne hiperpigmentacije ter na splošno izboljša teksturo kože.

Odkar so moji lasje pobarvani veliko več pozornosti namenim temu, katere produkte bom nanesla nanje. Butters s svojo linijo izdelkov za lase ne bo pustil ravnodušne niti najbolj zahtevne uporabnice. V tokratni objavi v Slovenski kozmetiki bom predstavila dva nova Butters izdelka in sicer Naravno masko za intenzivno nego las ter Leave-in masko za lase.

V Slovenski kozmetiki tokrat ponovno obravnavamo znamko Skinfairytale, ki je še pred poletjem na trg poslala dva nova izdelka in sicer naravni makeup za telo Chocotan in naravni losjon za po sončenju Aftersun lotion. Zakaj je naravni Chocotan boljša izbira kot klasični samoporjavitveni izdelki in kakšne čudeže dela Aftersun lotion?

Lasje so vsakodnevno izpostavljeni kemičnemu ter mehanskemu stresu ter stresu iz okolja. Vse to pusti na laseh posledice, kot so šibkejši, lomljivi lasje ter izgubljen sijaj las. Za namen obnovitve lasne površine uporabljamo kozmetične izdelke za obnovo las in sicer predvsem balzame za lase. Tokrat vam v Slovenski kozmetiki predstavljava znamko Eterika, ki je ustvarila celotno linijo izdelkov za obnovo las.

Tokrat se v kategoriji Slovenska kozmetika spoznavamo z znamko Skinfairytale, ki je na kozmetični trg prišla z drugačnim namenom in sicer, da olajša stanje kožnih pojavov pri bolnikih z dermatitisom. Pa, da se razumemo, izdelki Skinfairytale niso prilagojeni samo za bolnike s kožnimi boleznimi, pač pa tudi za tiste, ki se spopadate s suho kožo in raznimi alergijami.

Tokrat bo v Slovenski kozmetiki govora o znamki, ki izdeluje zelo dišeča organska masla za nego kože. Butters je slovensko podjetje, ki se je specializiralo za izdelavo masel po hladnem postopku.

Kako malo je potrebno, da se splete nova ideja. E-mail s strani ekipe Koko kozmetike nama je povzročil malo brainstorminga in posledično sva se odločili, da se na blogu odpre nova kategorija: Slovenska kozmetika. Zakaj? Misliva, da boste v kratkem ugotovili, da je v naši majhni državici ogromno majhnih podjetij, ki ustvarjajo čudovito kozmetiko!