Add Actives C20 Tetraforce Activator za lepotne brihte

Add Actives C20 Tetraforce Activator je izjemno koncentriran serum na oljni osnovi, ki vsebuje najbolj stabilno obliko vitamina C in ene izmed najmočnejših naravnih antioksidantov. Kombinacija vseh sestavin izboljšuje izgled kože, kožo ščiti pred škodljivimi učinki radikalov in tako upočasnjuje proces fotostaranja, posvetli hiperpigmentacije in post-inflamatorne hiperpigmentacije ter na splošno izboljša teksturo kože.

Add Actives C20 Tetraforce Activator je izjemno koncentriran serum na oljni osnovi, ki vsebuje najbolj stabilno obliko vitamina C in ene izmed najmočnejših naravnih antioksidantov. Kombinacija vseh sestavin izboljšuje izgled kože, kožo ščiti pred škodljivimi učinki radikalov in tako upočasnjuje proces fotostaranja, posvetli hiperpigmentacije in post-inflamatorne hiperpigmentacije ter na splošno izboljša teksturo kože.

Kratka ponovitev o vitaminu C

Vitamin C ali L-askorbinska kislina je v vodi topen vitamin, ki je glaven antioksidant v vodnem okolju celice. Za razliko od rastlin in nekaterih živali, človek sam ne zna sintentizirati vitamina C zaradi odsotnosti določenega encima. Tudi, če s pomočjo peroralnih dopolnil v telo vnašamo visoke koncentracije vitamina C, bo le majhen del vitamina C biološko aktiven v koži. Zato je potrebno za količino vitamina C v koži skrbeti s pomočjo kozmetičnih izdelkov, ki jih nanašamo lokalno.

Vitamin C je na voljo v številnih aktivnih oblikah. Med vsemi oblikami je L-askorbinska kislina najbolj biološko aktivna in dobro raziskana. Vendar L-askorbinska kislina je hidrofilna in zelo nestabilna molekula. Zaradi hidrofilnosti zelo slabo prodira v kožo. V vodi tvori kislo raztopino, ki lahko potencialno zelo draži kožo.

Tetraheksildecil askorbat – zelo stabilna in učinkovita oblika vitamina C

V Add Actives C20 Tetraforce Activatorju se nahaja posebna oblika vitamina C, ki se imenuje tetraheksildecil askorbat. Tetraheksildecil askorbat je zelo stabilen derivat vitamina C, ki je za razliko od L-askorbinske kisline topen v olju. Topnost v olju omogoča, da spojina penetrira globje v kožo. Deluje antioksidativno in zavira lipidno peroksidacijo.

Ali je tetraheksildecil askorbat v Add Actives C20 Tetraforce Activatorju res tako učinkovit?

Študije proizvajalcev so pokazale, da ta oblika vitamina C pri koncentraciji 0,1 % zmanjša sintezo melanina za 80 % ter da in vitro poveča sintezo kolagena za 50 %. Tetraheksildecil askorbat pri 10 % koncentraciji odstrani starostne pege v 16 tednih ter in vivo izboljša stanje aknaste kože pri 80 % pacientov. Tetraheksildecil askorbat poveča sintezo kolagena za dvakrat v primerjavi z askorbinsko kislino. Hkrati pa tudi boljše zavira encime imenovane matriksne metaloproteinaze, ki razgrajujejo kolagen ter hialuronsko kislino.

To so učinki, ki jih ta derivat vitamina C izkazuje pri navedenih koncentracij. V Add Actives C20 Tetraforce Activatorju pa je koncentracija tega derivata kar 20 %.

Čudežna mešanica najmočnejših znanih antioksidantov

Ker ni dovolj, da je tetraheksil decil askorbat zelo močan antioksidant so za podporo njegovemu delovanju dodani še drugi antioksidanti. V formulaciji prav tako najdemo:

 • Koencim Q10 – encimski antioksidant, ki podpira notranji obrambni sistem telesa in ščiti mitohondrije. Preprečuje lipidno peroksidacijo in učinkovito ščiti pred oksidativnim stresom povzročenim s strani UVA žarkov.
 • Alfa-lipoična kislina – učinkovit lovilec reaktivnih kisikovih radikalov, zmanjša proizvodnjo melanina in preprečuje fotooksidativne poškodbe.
 • Tokoferoli in tokotrienoli (vitamin E) – lovilec radikalov v lipofilnih delih celice, topikalno nanesen vitamin E ščiti kožo pred UV poškodbami in kancerogenim učinkom UV sevanja.
 • Ekstrakt semen in sadežev šipka – ekstrakti so bogati z vitaminom C in polifenoli, ki zagotavljajo močan antioksidativen učinek.
 • Ekstrakt semen granatnega jabolka – vsebuje nekatere vrste flavonoidov in antocijanidinov in izkazuje antioksidativno delovanje, ki je trikrat večje od antioksidativnega delovanja ekstrakta zelenega čaja; zagotavlja učinkovito zaščito pred prostimi radikali.

 

 

Glavni nosilec učinkovin je skvalan

Glavna zvezda Add Actives Tetraforce Activatorja je skvalan. Zakaj? Ker vse odlične učinkovine dostavi na vašo kožo in zaradi svoje lipofilnosti omogoča, da te penetrirajo v globje plasti kože. Skvalan je gosta tekočina, ki je podobna olju. Je derivat skvalena, ki pa je naravna sestavina človeškega sebuma. Ko se rodimo, je v naši koži približno 12% skvalena, katerega količina pa s staranjem upada, posledica česar je suha koža.

Skvalan uporabljamo namesto skvalena, ker je slednji zelo nestabilen. Skvalan je po strukturi podoben dolgim ogljikovodikovim verigam, ki izkazujejo okluzivno delovanje. Ima odlične emolientne lastnosti, preprečuje transepidermalno izgubo vode oziroma izgubo vlage in izboljša voljnost kože.

Kako funkcionalen je Add Actives C20 Tetraforce Activator?

Add Actives serum prihaja v črni embalaži, ki prepreči dostop svetlobe do samega seruma, saj bi lahko svetloba povzročila razpadanje določenih spojin, ki so občutljive na svetlobo. Serum je na oljni osnovi in je oranžne barve, zaradi predvsem šipka, ki ima značilno oranžno barvo.

Prihaja v dveh velikostih in sicer 30 ml in 10 ml, rok uporabe pa je nekje 6 mesecev od odprtja. Čeprav embalaža pride s pumpico, kar omogoča, da izdelka ne odpiramo in dovajamo zraka, vseeno imajo antioksidanti določeno življensko dobo, ki se je je potrebno držati. 30 ml serum je kar velik zalogaj za 6 mesecev, razen če si ga delite in ga uporabljate vsakodnevno.

 

 

Kakšna je moja izkušnja z Add Actives C20 Tetraforce Activatorjem in kdaj ga uporabljam jaz?

Na tem mestu moram najprej poudariti, da sem resnično ponosna, da tako odlični izdelki prihajajo prav iz naše male Slovenije. In ta serum premaga vse serume z vitaminom C. Izdelki s podobnimi sestavinami, a ne tako koncentriranimi in ne v takšnih razmerjih v Ameriki dosegajo 2 ali celo 3-krat višje cene.

Tetraforce je presegel vsa moja pričakovanja, tako glede učinka, kot glede teksture. Je sicer oljnat serum, ki pa ne zmasti kože in se vpije praktično tako, kot krema. Nekaj minut po nanosu ni nobenega mastnega občutka na koži.

Sama vsako jutro eno pumpico seruma primešam v kremo in nanesem na obraz. Razlogov, da uporabljam serum zjutraj je več. Prvi je, da zvečer že nanašam aktive in ne želim pretiravati. Hkrati pa moram tudi poudariti, da Tetraforce ni združljiv s kislinami, lahko pa ga plastite čez retinoide. Drugi razlog pa je, da serum z antioksidanti podpre delovanje sončne kreme in tako še dodatno zaščiti kožo pred radikali. Seveda ga pa lahko po želji uporabljate tudi zvečer.

Odkar ga redno uporabljam sem opazila predvsem bolj poenoteno polt, tako kar se tiče teksture, kot tudi tena. Sama imam precej pegic, ki so na določenih mestih že odkar pomnim in se jih nikoli nisem poskušala dejansko znebiti. Po uporabi Tetraforce seruma sem opazila, da so pegice svetlejše.

Največja zmaga tega seruma pa je, da pomaga tudi pri bledenju post-inflamatornih hiperpigmentacij (te ostanejo običajno na mestih zaceljenih aken in mozoljev). Vedno, ko sem imela izbruh mozoljev mi je ostalo malo morje PIH, ki se jih nisem mogla znebiti. Ko sem kakšen mesec nazaj imela izbruh aken sem seveda pričakovala postinflamatorne hiperpigmentacije, vendar tokrat nimam niti ene!

Ali je Tetraforce res vreden nakupa?

Sama bi rekla, da ja. Cena je zasoljena, vendar kvaliteta sestavin v tem izdelku je na najvišjem možnem nivoju, hkrati pa kot sem že omenila so serumi s takšnimi sestavinami v Ameriki bistveno dražji. Sestavine so skrbno izbrane in dodane v zelo visokih koncentracijah za maksimalen učinek. Nekatere sestavine so prav tako ekološko pridobljene. Predvsem za začetnike pri uporabi Add Actives C20 Tetraforce Activatorja pa svetujem, da najprej začnete z uporabo na 2 do 3 dni, da se koža privadi, saj gre za močan aktiv. Nato lahko število dni, ko uporabljate serum povečate.

Ta objava je nastala zaradi lastne zadovoljnosti z izdelkom, je pa bil izdelek Add Actives C20 Tetraforce Activator podarjen v namen testiranja s strani Beautybottled.si, kjer ga lahko tudi kupite.

Viri:

 • Lotion Crafter. Tetrahexyldecyl Ascorbate. https://lotioncrafter.com/products/tetrahexyldecyl-ascorbate
 • Pullar, J. M., Carr, A. C., & Vissers, M. (2017). The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients9(8), 866.
 • McDaniel, D. H., Waugh, J. M., Jiang, L. I., Stephens, T. J., Yaroshinsky, A., Mazur, C., Nelson, D. B. (2019). Evaluation of the Antioxidant Capacity and Protective Effects of a Comprehensive Topical Antioxidant Containing Water-soluble, Enzymatic, and Lipid-soluble Antioxidants. The Journal of clinical and aesthetic dermatology12(4), 46–53.
 • Lykkesfeldt, J., Michels, A. J., & Frei, B. (2014). Vitamin C. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)5(1), 16–18.
 • Al-Niaimi, F., & Chiang, N. (2017). Topical Vitamin C and the Skin: Mechanisms of Action and Clinical Applications. The Journal of clinical and aesthetic dermatology10(7), 14–17.
 • Lupo, M. P. (2001). Antioxidants and vitamins in cosmetics. Clinics in Dermatology, 19(4), 467–473.

Potrebuješ pomoč pri vzpostavljanju rutine nege?

Če si želiš nego kože, ki hkrati zdravi in zaščiti tvojo kožo brez ugibanja ali eksperimentiranja, dobrodošla v Cosmedoc svetovalnico.

Individualno, posebej tebi prilagojeno svetovanje, skozi katerega skupaj poiščeva pravo rutino in izdelke za nego kože. 

Deli objavo

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Objavi komentar