Butters maske za intenzivno obnavljanje las

Odkar so moji lasje pobarvani veliko več pozornosti namenim temu, katere produkte bom nanesla nanje. Butters s svojo linijo izdelkov za lase ne bo pustil ravnodušne niti najbolj zahtevne uporabnice. V tokratni objavi v Slovenski kozmetiki bom predstavila dva nova Butters izdelka in sicer Naravno masko za intenzivno nego las ter Leave-in masko za lase.

Odkar so moji lasje pobarvani veliko več pozornosti namenim temu, katere produkte bom nanesla nanje. Butters s svojo linijo izdelkov za lase ne bo pustil ravnodušne niti najbolj zahtevne uporabnice. V tokratni objavi v Slovenski kozmetiki bom predstavila dva nova Butters izdelka in sicer Naravno masko za intenzivno nego las ter Leave-in masko za lase.

Zakaj sploh uporabljati masko za lase?

Najprej je potrebno, da ločimo med balzami in maskami za lase. Balzame namreč uporabljajo skoraj vse ženske uporabnice, pri uporabi maske pa se pravzaprav malo zatakne. Balzami so skoraj nujni za nego las, saj obnavljajo strukturo las in vplivajo na njihov izgled. Balzami predvsem olajšajo česanje, zmanjšajo naelektrenost las in popravijo lasno strukturo.

Vendar če si želite resnično mehkih in sijočih las bo vaša prijateljica tudi maska za lase. Uporaba mask za lase se svetuje predvsem osebam s suhimi, razcepljenimi ter barvanimi lasmi. Maske za lase so za razliko od balzamov pripravljene z olji, masli in drugimi negovalnimi sestavinami. Maske običajno pustimo na laseh dalj časa, kot balzame, kar daje boljše učinke že po eni uporabi.

 

 

Butters maske so formulirane s posebej negovalnimi sestavinami

Tako Maska za intenzivno nego, kot Leave-in maska za lase vsebujeta karitejevo maslo, izvleček CBD, hidrolizirane proteine pšenice, vitamin B5 (pantenol). Leave-in maska pa vsebuje še hidroliziran keratin.

Karitejevo maslo

Karitejevo maslo je odlično za nego las, saj oživi suhe in rahle lase ter je lasten vir vlage in vitaminov. Lahko ga uporabimo tako na laseh kot na lasišču. Vlaži suho, luskasto lasišče in poškodovane lase od korenin do konic, kar vodi v hitrejšo rast las.

Izvleček CBD

Tako CBD, kot konopljino olje sta sposobna zajeziti proizvodnjo odvečnega sebuma in zmanjšati vnetje. Tudi na lasišče izkazujeta antibakterijske lastnosti. Izvleček CBD je bogat z vitamini, kar je odlično za nego suhih in lomljivih las.

Hidrolizirani proteini

Zakaj ne bi preprosto uporabili navadnih proteinov? Proteini so ogromne molekule, ki zaradi svoje velikosti ne morejo penetrirati v notranjost las, vendar lahko ostanejo le na njihovi površini. S postopkom imenovanim hidroliza pa molekule proteinov preoblikujemo tako, da postanejo manjše. Manjše molekule proteinov lahko prehajajo v strukturo las, kjer se vežejo na razpoke v lasni strukturi. Razpoke v lasni strukturi običajno nastanejo zaradi kemične ali toplotne obdelave las. Hidrolizirani proteini se vežejo v razpoke in tako začasno popravijo strukturo las.

Vitamin B5 – pantenol

Pantenol ni samo vlažilec, ampak je tudi odličen emolient. Enakomerno se razporedi po površini las, kjer tvori gladek film. Ta film naredi lase bolj sijoče, hkrati pa omogoča odlično drsenje med lasmi in tako olajša razčesavanje. Pantenol lahko prodre tudi v notranjost las, kjer pomaga pri zadrževanju vlage in zagotavlja volumen.

 

 

Ali je maska primerna za vse tipe las?

Predvsem imajo z maskami problem osebe, ki se spopadajo z mastnim lasiščem. Za osebe, ki imajo bolj suhe lase je maska super izbira, da vnesejo manjkajoče lipide na lasišče in popravijo strukturo las. Osebe z mastnim lasiščem imajo problem, da se na lasišče izloča velika količina sebuma, zaradi česar lasje izgledajo mastno in pranje las je na urniku pogostejše. Redko kdo ima problem, da ima lase mastne po celotni dolžini.

Ker imam tudi sama mastno lasišče imam zate dober nasvet, da boš še vedno lahko uporabljala masko za lase. Enostavno se izogni nanašanju maske na lasišče, razporedi jo samo po konicah las. Pri spiranju se izogibaj stiku z lasiščem in lase res temeljito speri z mlačno vodo. Zakaj mlačna voda? Vroča voda spodbudi delovanje žlez lojnic in na lasišče se bo izločilo več sebuma!

Butters Maska za intenzivno nego las

Tekstura

Maska pride v 250 ml lončku, v katerega po izdelek segate z roko. Torej, klasični in tudi najbolj priročen vsebnik za maske, saj omogoča enostavno doziranje. Maska je opozarjam ZELO bogata in je posledično zelo gosta, vendar ne gosta zbita, temveč puhasta. Kot, da bi stepel jajca in maslo (tisti, ki pečete veste o čem govorim!). Izdelka potrebuješ zelo malo, saj je zelo bogat.

Nanašanje in delovanje maske

Enostavno se nanaša in razmaže po celotni dolžini las. Jaz jo sicer nanesem samo na konice, saj bi se moje mastno lasišče slej kot prej pritožilo, če bi si upala kaj več, kot konice. Pustim jo med 3 do 5min, da naredi svojo čarovnijo. Imela sem že kar nekaj mask za lase, ampak učinek, ki ga da ta maska, se ne more primerjati z nobeno drugo. Že, ko spiraš masko iz las so ti svilnato mehki in se zelo enostavno razčešejo.

Učinek in vonj

Zakaj sem to dvoje združila? Po navadi imajo izdelki za lase nek vonj, vendar ko ga spereš iz las, se porazgubi. Vendar pri tej maski ni tako. Vonj ima po moji osebni interpretaciji po ovseni kaši z medom. Meni diši božansko in vonj se ohrani tudi po spiranju.

Učinek te maske je takojšen. Kot sem že zgoraj omenila so maske tukaj zato, da učinkujejo takoj. Vendar poleg takojšnjega učinka pa je dolgotrajna uporaba tista, zaradi katere bodo vaši lasje mehkejši, bolj zdravi in sijoči. Po uporabi Butters maske so lasje mehki, se ne vozlajo in se enostavno razčešejo, so sijoči, konice pa izgledajo manj razcepljene.

 

 

 

Butters Leave-in maska za lase

Ta maska je namenjena nanašanju po pranju las, saj je ni potrebno izpirati. Lahko jo nanesete takoj po pranju, kot dodatno nego ali pa med pranji, da izboljšate videz in strukturo las. Maska lahko služi za hitro osvežitev in povečan sijaj vaših las. Maska pride v 50 ml embalaži s pumpico, kar omogoča enostavno doziranje, hkrati pa je zaradi svoje velikosti primerna tudi za v torbico. Sej veš, ravno ko rabiš lepo frizuro en las štrli po svoje. No, s to masko ne bo več teh problemov, saj jo lahko naneseš vsak dan!

Maska je ponovno precej gosta in bogata, zato potrebujete največ eno do dve pumpici – tudi za dolge lase ta količina zadostuje.

Ali zmasti lase?

Enostavno se razporedi po površini las in jih naredi bolj sijoče. Zelo pomembno pa je, da las ne obteži in jim ne da mastnega izgleda. Ker imam sama precej mastno lasišče sem se ustrašila, da mi bo to še bolj zmastilo lase, vendar če nanesete izdelek samo na konice se to ne bo zgodilo. Moj čas med pranji še vedno ostaja enak. Vonj ima enak kot maska, ki se izpira.

Učinek

Namen tega izdelka je, da med pranji, ko so lasje že utrujeni od zunanjih dejavnikov, suhi in bolj krhki, lase nahrani, jih zgladi in jim da sijaj, ki se po navadi izgubi.

 

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Kinezika. Naravna maska za intenzivno nego las in Leave-in maska za lase sta na voljo na spletni strani Butters.si.

Potrebuješ pomoč pri vzpostavljanju rutine nege?

Če si želiš nego kože, ki hkrati zdravi in zaščiti tvojo kožo brez ugibanja ali eksperimentiranja, dobrodošla v Cosmedoc svetovalnico.

Individualno, posebej tebi prilagojeno svetovanje, skozi katerega skupaj poiščeva pravo rutino in izdelke za nego kože. 

Deli objavo

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Objavi komentar